Voluntariatul in perioada studentiei – part 4

Voluntariatul in perioada studentiei – part 4

Voluntariatul pe ambulanta, prin intermediul ASSB in parteneriat cu SABIF a strans de-a lungul timpului numerosi studenti medicinisti dornici sa se implice.

Citeste aici Voluntariatul in perioada studentiei – part 3

In continuare va invit sa cititi un alt articol realizat in colaborare cu un student la Medicina Generala:

1.In ce perioada ati facut voluntariat si unde? Care au fost pașii pe care a trebuit să-i urmați?

Am facut voluntariat timp de 2 ani in primii ani de facultate. In urma inscrierii online ca voluntar am sustinut un interviu, am efectuat un curs de BLS si la sfarsit am sustinut un examen teoretic si practic.

2. Ce a presupus voluntariatul? Care erau atribuțiile voastre? Ce beneficii v-au adus?

Voluntariatul pe ambulanta m-a ajutat mult. Am acumulat cunostinte teoretice si practice pentru a acorda primul ajutor. Fiind primul contact cu pacientul, acolo mi-am pus bazele anamnezei si ale examenului clinic, cat si manevre simple. Bineinteles in tot acest timp am fost supravegheata de personalul medical din echipaj.

3. Voluntariatul v-a ajutat sa va decideți in alegerea specialitatii?

Da, cu siguranta m-a indrumat sa am ca optiune Medicina de Urgenta. Stagiile din timpul facultatii nu sunt suficiente pentru a-ti forma o parere despre specialitatea respectiva. Considera ca e necesar sa faci practica in plus sau sa participi la activitati de voluntariat, pentru a vedea realitatea. Cele 3 ore pe zi petrecute pe sectie nu releva adevaratele provocari.

4. Ce vi s-a parut interesant/ce v-a atras cel mai mult? Au fost avantaje/dezavantaje (cum v-ati împărțit timpul pentru voluntariat si facultate/timp liber, oboseala etc)?

Singurul dezavantaj era oboseala pe care o resimteam dupa garda, dar facand ceea ce-mi place, nu a fost o problema atat de mare. In rest au fost doar avantaje. Am cunoscut un colectiv frumos si m-au ajutat si indrumat foarte multt.

5. Ati recomanda studentilor sa faca voluntariat pe ambulanță?

 Cu siguranta! Este un mediu placut, plin de adrenalina, unde daca iti dai interesul ai sansa sa inveti multe.

Daca doresti sa fii la curent cu oferte de cariera, dar si cu noutatile din domeniul medical, creeaza un cont gratuit pe MEDIjobs aici.

Citeste aici Voluntariatul in perioada studentiei – part 3

Despre Autor

Raluca Ioana Marin

Studenta la Medicina, anul VI, incerc sa combin utilul cu placutul. Am un "job" full time la facultate si un job part-time, aici la MEDIjobs. Pasiunea pentru scris am descoperit-o de cativa ani si incerc sa o valorific ori de cate ori am ocazia. Chiar daca timpul nu este cel mai bun prieten al meu, prin munca si sacrificii poti reusi ce ti-ai propus.

Facebook Comment