Voluntariatul | 5 competențe pe care te ajută să le dezvolți

Voluntariatul | 5 competențe pe care te ajută să le dezvolți

Majorie Moore spunea despre voluntariat că este “cel mai bun exemplu de democrație”. Activând ca voluntar, votezi în fiecare zi pentru comunitatea în care vrei să trăiești. 

Dacă citatul cu care am început nu te-a convins, cele 5 motive pe care ți le voi prezenta în continuare cu siguranță o vor face.

1. În primul rând, prin activitățile extracurriculare câștigi experiență într-o varietate de domenii, ai oportunitatea de a deprinde noi abilități, prin care să te dezvolți atât pe plan profesional, cât și personal. Un exemplu ar fi abilitatea de a vorbi în public, care îți va folosi atât la susținerea lucrării de licență, cât și în viața de zi cu zi.

2. Un pilon al voluntariatului este lucrul în echipă. Chiar dacă nu toți avem această abilitate din naștere, avem astfel șansa să o dezvoltăm. În viitor, dacă vei lucra într-un colectiv, te vei adapta mai ușor personalităților diferite ale colegilor și astfel veți colabora mult mai eficient.

3. De asemenea, poți învăța ce înseamnă o bună comunicare și organizare în cadrul unei echipe, cum să te evaluezi, să îți testezi competențele, ajungând în final să te cunoști pe tine și pe cei din jurul tău.

4. Voluntariatul mai înseamnă socializare, prieteni, prietenii, oameni speciali și creativi, de la care ai ce învăța și pe care îi vei întâlni în drumul tău către succes.

5. Am lăsat la urmă poate cel mai important motiv pentru care susțin voluntariatul: bucuria de a-i ajuta pe cei din jurul tău! Ai șansa de a schimba și de a îmbunătăți cât de puțin realitatea zilelor noastre, având astfel un impact în societatea în care trăim.

Un vechi proverb grecesc spunea că civilizația înflorește atunci când oamenii plantează copaci în umbra cărora nu vor sta niciodată. Multe secole mai târziu, aceeași idee a fost preluată de președintele american John F. Kennedy, care spunea “Niciodată înainte omul nu a avut o așa mare capacitate de a controla mediul în care trăieste, capacitate de a pune capăt foametei, sărăciei sau dezastrelor. Avem puterea de a fi cea mai bună generație pe care a cunoscut-o vreodată omenirea”.

Implică-te și tu ca Voluntar în realitatea zilelor noastre! 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment