Viitorul medicilor prin ochii unuia dintre cei mai importanti manageri din sistemul medical privat din România – Wargha Enayati

Viitorul medicilor prin ochii unuia dintre cei mai importanti manageri din sistemul medical privat din România – Wargha Enayati

MEDIjobs și-a propus să facă din recrutare un proces uman pentru că în domeniul medical nu este suficient un centralizator de joburi. Domeniul este mult prea sensibil, iar impactul angajării persoanei nepotrivite este unul care afecteaza direct sănătatea pacienților și a business-ului. Ne dorim să provocăm schimbarea în bine a pieței medicale și nu putem face acest lucru decât prin intermediul specialiștilor care vor cuceri colaboratorul ideal din domeniu.

Wargha Enayati, fondatorul rețelei private de sănătate Regina Maria, de profesie medic specialist în cardiologie, este unul din acei antreprenori care ajută de 30 ani creșterea nivelului calității serviciilor medicale din țară. MEDIjobs a stat de vorba cu Dr. Enayati despre situația actuală a sistemului medical românesc. Acesta și-a împărtășit punctul de vedere cu privire la domeniul în care activează cu pasiune și a fost de acord să răspundă la 5 întrebări fulger despre piața medicală.

  1. Interviul a început cu o provocare pentru Dr. Wargha Enayati: identificarea celor trei aspecte prin care să caracterizeze piața medicală actuală din România. După ce a subliniat că, din păcate, un atribut al serviciilor din țară este că sunt rudimentare, Dr. Enayati a ținut să precizeze că există și oportunități. Printre acestea se numără inexistența unui sistem de asigurări medicale și avantajul soluției de abonament individual pentru pacienți.
  2. Cea de-a doua întrebare a privit caracterizarea specialiștilor medicali din România. Și aici, Dr. Enayati a fost tranșant și a specificat că o mare problemă cu care se confruntă personalul medical și în special medicii, este lipsa unui protocol de comunicare cu pacientul. Adiționat, a nominalizat și nivelul de pregătire profesională, care ar trebui sa fie mai ridicat.
  3. A urmat întrebarea: “Ce oportunități intrevedeti pentru piață în următorii cinci ani?”. Dr. Enayati și-a exprimat punctul de vedere optimist, sugerând faptul că în viitor nivelul calitativ al serviciilor medicale va crește foarte mult, iar tendința va continua în rândul instituțiilor medicale din sistemul public.
  4. În ceea ce priveste tendința personalului medical de a alege dezvoltarea carierei peste hotare, Dr. Enayati este de parere ca oportunitățile sunt de partea celor care vor rămâne în țară și vor crește odata cu piața. În timp, specialiștii vor fi din ce în ce mai puțin atrași de mirajul locurilor de muncă din străinătate. “Din punct de vedere financiar va fi mai bine și vor exista posibilități de a lucra în medii profesioniste, atât în domeniul privat, cât și în cel public”, ne-a mai declarat Dr. Enayati.
  5. Fondatorul rețelei private Regina Maria a încheiat într-o notă extrem de pozitivă și a transmis un mesaj important tuturor absolvenților de facultăți din domeniul medical din România. “Cine poate să reziste, să reziste, pentru că “the future looks bright” (trad. viitorul este luminos). Vei putea să faci mult mai mult decât acum. Acestia trebuie să depășească faza de specializare (n.r. terminarea rezidențiatului) și să rămână în țară”, a conchis Dr. Enayati.

Cine este Dr. Wargha Enayati

Wargha Enayati s-a născut în 1964, în Germania. Are triplă cetățenie, germană, iraniană și română. În România a venit în 1983 și, timp de un an, a  studiat limba română la Suceava. În 1990 a absolvit Facultatea de Medicină de la Cluj, iar specializarea de cardiologie a efectuat-o la spitalul Fundeni din București. Dr. Enayati a fondat în 1995 Centrul Medical Unirea (CMU). Din 1996 este medicul Ambasadei Germaniei la București și al birourilor Lufthansa la București. În 2007 a adus în acționariatul Centrului Medical Unirea fondul de investiții 3i, unul dintre giganții mondiali din domeniu. Odată cu fuziunea cu Euroclinic, din 2011, Centrul Medical Unirea a devenit rețeaua privată de sănătatea Regina Maria, cea mai mare rețea privată de sănătate din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment