Unitatile de urgenta – o sursa de adrenalina pentru medici

Unitatile de urgenta – o sursa de adrenalina pentru medici

Nu oricine poate lucra și supraviețui lucrului într-o unitate de urgențe. Deși filmele cu medici sunt pline de imagini idilice ale departamentului de urgențe, realitatea este că să lucrezi într-o unitate de urgențe te poate supune permanent unei stări de stres.

Există probabil și un anumit tip de personalitate care este atras în mod special de genul acesta de muncă, în care trebuie sa trăiești constant sub presiunea prioritizării lucrurilor și a managementului timpului. Deși alți doctori își desfășoară activitatea într-un mediu sigur, predictibil și curat, medicii care trebuie să facă față mereu urgențelor par că activează la limita necunoscutului. Și necunoscutul poate fi uneori foarte periculos.

Ce îi determină pe acești oameni să meargă mereu mai departe?

E adrenalina după ce ai rescuscitat cu succes un stop cardiac, adrenalina diagnosticului corect pus rapid și senzația ciudată, dar plăcută că poți jongla cu 6-7 pacienți fără să-ți scape mingea din mână niciodată.

Câteodată simți fiorul rece al adrenalinei secretat în fața unui pacient nou și cu un prognostic vital grav, când înțelegi că tu ești singurul care poate orchestra derularea de forțe, care o să facă fără îndoială diferența între viață și moarte pentru acel om.

Iar povara răspunderii este uneori zdrobitoare. Nu ne mai miră probabil că cei care lucrează la urgențe au cea mai mare rata de burnout dintre toți medicii. 58% din medicii  din USA vor să părăsească la 10 ani acest sector.

Dincolo de avantaje, sunt tot felul de dezavantaje considerabile în acest sector. Ești mai expus bolilor la risc (hepatita, SIDA) comparativ cu colegii tăi, ai un risc mai mare de depresie pentru că ești permanent bombardat de cazuri sociale și vei intra mereu în contact cu problemele care nu sunt de fapt nici de natură medicală.

De foarte multe ori, pacienții vin în stare atât de gravă încat nici nu mai au timp să știe numele doctorului care i-a tratat. Iar la asemenea riscuri, e clar că vei fi mereu expus mai mult ca alții la malpraxis.

Daca doresti sa fii la curent cu oferte de cariera, dar si cu noutatile din domeniul medical, creeaza un cont gratuit pe MEDIjobs aici.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment