“Un multumesc din partea pacientului inseamna mult pentru asistent”

“Un multumesc din partea pacientului inseamna mult pentru asistent”

Va invitam sa faceti cunostinta cu doamna Liliana Tanase, asistent medical generalist pe bloc operator la spitalul Sanador. Pe doamna Tanase am cunoscut-o la scurt timp dupa ce a hotarat sa se intoarca in Romania, dupa 18 ani in care profesat in Kuweit. Despre lucrurile pe care le-a realizat acolo si despre ce a motivat-o sa se intoarca in tara sa, vom afla intr-un nou articol din seria MEDInspiration.

1. Mai intai, va rog sa imi spuneti ce v-a determinat sa alegeti meseria de asistent medical. 

Mi-am ales meseria de asistent medical inca din timpul liceului, facand cursurile de asistente de Cruce Rosie, ca voluntar. Inca din anul 3 liceu mergeam la Crucea Rosie, iar in timpul liber faceam practica in spital. In 1998, la terminarea liceului, Crucea Rosie mi-a oferit un post. Am terminat apoi Scoala Postliceala Sanitara si la inceputurile carierei mele am lucrat la maternitate, apoi m-am mutat pe sectia de chirurgie plastica, reparatorie si arsuri.

2. Ce v-a determinat sa luati decizia de a profesa in strainatate?

Din pacate, la vremea respectiva, salariul nu era atat de satisfacator in raport cu munca pe care o faceam, asadar am luat hotararea de a pleca din tara, in Kuwait, unde am lucrat timp de 18 ani.

3. Care sunt beneficiile experientei dumneavoastra de lucru in strainatate? Cu ce credeti ca a contribuit aceasta experienta in viata dumneavoastra?

Pe langa satisfactia din punct de vedere financiar, in Kuweit am avut ocazia sa ma perfectionez si sa invat lucruri deosebite, pe care aici, poate, nu as fi avut ocazia sa le aflu. Acolo simt ca am practicat adevaratul “nursing” pe care l-am invatat la scoala, in Romania si, de asemenea, mi s-a dat sansa sa ma specializez si pe alte sectii. Totodata, din punct de vedere al relatiei cu pacientii, am simtit o diferenta mare: noi, asistentii, eram ca niste “ingeri” pentru pacienti, atat la primirea in sala de operatie, cat si in timpul interventiei chirugicale, pana la trimiterea pacientului pe sectie. Sa auzi un multumesc din partea pacientului inseamna foarte mult pentru un asistent medical! Iar asta numesc eu satisfactie profesionala! In paralel, am invatat ce inseamna respectul pentru pacient si am simtit pe deplin ce inseamna satisfactia de a ajuta pe cineva in nevoie.

4. Cum v-ati hotarat sa va intoarceti? Aveti un obiectiv pe care vi l-ati propus vis-à-vis de intoarcerea in Romania?

Dupa 18 ani petrecuti in Kuweit, m-am hotarat sa ma intorc acasa. Desi eram implinita atat din punct de vedere profesional, cat si financiar, dorul de familie si de traditiile romanesti m-a convins sa ma intorc acasa. Asa ca mi-am propus sa ma intorc in tara si sa imi impartasesc cunostintele pe care le-am dobandit cu colegii din Romania.

5. Pe scurt, cum ati descrie experienta pe care ati avut-o cu MEDIjobs si echipa de recrutare?

Dupa ce mi-am facut un cont pe MEDIjobs, la putin timp dupa au venit si ofertele. Am fost foarte multumita de modul de abordare.

6. Care ar fi sfatul pe care l-ati oferi tinerilor care iau in considerare o cariera in domeniul medical?

Sa iubeasca oamenii si sa-i trateze cu respect; satisfactiile vin dupa. Sa dea dovada de multa seriozitate cand lucreaza cu viata pacientilor!

 

Daca esti asistent medical si vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri, fa-ti un cont gratuit pe MEDIjobs, in doar 5 minute aici.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment