Trei lucruri esentiale care iti aduc satisfactie ca asistent medical

Trei lucruri esentiale care iti aduc satisfactie ca asistent medical

Meseria de asistent medical reprezinta de cele mai multe ori o provocare, unde nu isi au locul plictiseala sau stagnarea. Este o profesie care, desi implica riscuri, la final, iti poate aduce numeroase satisfactii. Sunt de parere ca acesta este lucrul cel mai important si orice sacrificiu, stres sau oboseala sunt compensate.

Ca asistent medical, cu siguranta, sinceritatea din privire si strangerea de mana a unui pacient caruia i-ai facut bine este cea mai mare rasplata a muncii. Avand in vedere ca am lucrat intr-o echipa unita, formata din profesionisti, m-am gandit sa ii intreb pe cativa dintre ei, care ar fi cele trei lucruri esentiale care iti aduc satisfactie ca asistent medical.

Oana Maria: Pasiunea

”Eu cred ca m-am nascut pentru a fi asistent medical. Ma regasesc foarte mult si imi place sa ma implic si sa pun pasiune in ceea ce fac. Din punctul meu de vedere, daca ai o comunicare eficienta atat cu pacientii, cat si cu ceilalti colegi, poti sa evoluezi si sa obtii rezultatele cele mai bune. Cred ca cele mai mari multumiri in aceasta cariera vin din partea oamenilor cu care intri in contact. Uneori, a lucra cu ei poate fi dificil, insa daca ai rabdarea necesara si incredere in tine, vin si satisfactiile, dintre care cele mai importante ar fi aprecierea din partea pacientilor, relatia stransa cu medicul si oportunitatea de a invata mereu lucruri noi.”

Ionut: Atasamentul

”Cand am inceput sa lucrez ca asistent medical, ma gandeam ca e ca oricare alt job, mergi, iti faci treaba si cam atat. Odata cu trecerea timpului, mi-am dat seama ca nu este deloc asa, ca aceasta profesie implica emotii, bucurii, tristeti, dar mai ales multumiri. Atasamentul fata de pacienti este inevitabil, dar este si cel mai placut sentiment, si prin urmare faptul ca poti sa ii ajuti si sa le aduci zambetul pe buze este mai presus decat orice bun material. Pentru mine, conteaza sa fiu foarte bun in ceea ce fac si consider ca am invatat si invat in continuare cum sa il ajut pe omul aflat in suferinta.”

Alice: Profesionalismul

”Am lucrat pe diverse specialitati si am avut contact cu diversi oameni, insa am realizat ca absolut fiecare dintre noi isi doreste sa fie tratat intr-un mod cat mai profesionist, de catre un om bine pregatit. O cariera in domeniul medical nu isi alege oricine, trebuie sa iti doresti foarte mult asta, sa nu lucrezi doar pentru bani, sa ai capacitatea de a fi empatic si un bun ascultator. Consider ca satisfactia suprema vine din partea pacientilor, cu care interactionam cel mai frecvent. In comparatie cu medicul, asistentul medical participa cel mai mult atat in planul de ingrijire, cat si in cel de vindecare. Personal, am vazut ca treptat poti sa intrunesti si cele trei lucruri esentiale: satisfactie pe plan financiar, placere la locul de munca, dar si o echipa unita.”

Aura: Perfectionismul

”Desi am terminat facultatea intr-un anumit domeniu, acum trei ani mi-am dorit sa aleg alt drum si sa fac scoala de asistente. Este o decizie pe care nu o regret deloc, nu m-as vedea facand altceva. Simplul fapt de a lucra cu oamenii zilnic, de a fi alaturi de ei ma face pe mine sa fiu mai motivata. Intotdeauna am fost perfectionista si am vrut ca lucrurile sa fie facute cat mai bine, de aceea poate am si avut numeroase satisfactii profesionale. Printre acestea, se numara multi dintre pacientii pe care mi i-am facut prieteni, colaborari cu cei mai buni medici, dar si ca am avansat repede si am ajuns la un nivel la care nu m-as asteptat.”

Concluzia in urma discutiilor cu colegii a fost aceea ca se poate sa fii multumit ca asistent medical, sa iti placa ceea ce faci si sa fii remunerat pe masura. Totul este o chestiune de timp si depinde de cat de mult muncesti, te implici si iti doresti sa evoluezi. Aceasta este o meserie aparte, iar de retinut ar fi ca satisfactiile vin pe parcurs, odata cu experienta acumulata si atitudinea cat mai potrivita.

Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri pentru asistenti medicali, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

Despre Autor

Madalina Huzum

Pasionata de nutritie, in prezent redactor si recruiter in echipa Medijobs, impartasesc cu drag din experienta pe care am acumulat-o in aproape doi ani de practica ca asistent medical generalist!

Facebook Comment