Tot ce trebuie sa stii despre “International Medical Students’ Congress of Bucharest “

Tot ce trebuie sa stii despre “International Medical Students’ Congress of Bucharest “

 

Andreea Calenic, PR Re, International Medical Students’ Congress of Bucharest:

Congresul Național pentru Studenți și Tineri Medici (CNSTM), organizat cu succes in ultimii ani de SSMB, trece anul acesta printr-o tranzitie spre congres internațional, transformandu-se in International Medical Students’ Congress of Bucharest – IMSC of Bucharest.

Preluat din 2004 de către Societatea Studentilor în Medicina din Bucuresti (SSMB), CNSTM a ajuns în decembrie 2016 la cea de-a XX-a editie – numarand aproximativ 1000 de participanți ce au avut acces la peste 25 de conferinte și 50 de workshopuri.

In urma acestui succes de care s-a bucurat CNSTM și a experientei accumulate in decursul editiilor anterioare, comitetul de organizare, condus de Ana-Adelina Afetelor – Presedinte al Congresului-, Ștefan-Viorel Rinu– Coordonator Administrativ- și Gheorghe Potlog – Coordonator Stiintific – a decis deschiderea portilor CNSTM pentru studentii intenationali și organizarea în decembrie 2017 nu a celei de-a XXI editii CNSTM, ci a primei editii IMSC of Bucharest, editie ce poartă de altfel numele castigatorului Premiului Nobel G. E. Palade.

Astfel, in perioada 6 – 10 decembrie 2017, SSMB ne invită să participăm la un congres bazat pe tradiția CNSTM, dar care intenționează să aducă nu numai nume sonore din lumea medicală romanească, ci și din cea internatională. IMSC of Bucharest isi propune să-și focuseze conferințele pe abordarea multidisciplinară, oferindu-le studenților posibilitatea de a întelege în profunzime un subiect, ascultând abordarea unei probleme din diferite perspective. Prin International Medical Students’ Congress of Bucharest, SSMB dorește sa faciliteze și sa inlesnească comunicarea dintre viitorii doctori. Totodată, organizatorii isi doresc să creeze un mediu propice schimbului intercultural de informatii, în care studentii pasionati și doritori de a se remarca in domeniul cercetării medicale isi pot prezenta lucrările stiintifice. Aceștia au posibilitatea de a-si inscrie abstractele pana pe data de 9 octombrie într-una dintre cele 4 sectiuni – Stiinte Medicale, Stiinte Chirurgicale, Stiinte Fundamentale, Pediatrie și Neonatologie. Castigatorii au posibilitatea de a-si publica lucrarile integral in International Journal of Medical Students (IJMS), iar toate abstractele prezentate în cadrul congresului vor fi publicate într-un supliment IJMS.

Desi programul stiintific nu a fost publicat, pe site-ul IMSC of Bucharest (http://ssmbucharest.ro) sunt puse la dispozitie informatii referitoare la o serie de conferinte și workshopuri. Printre invitatii de onoare ai primei editii IMSC of Bucharest se numară Prof. Dr. Catalin Cirstoiu, decan al Facultatii de Medicina UMF Carol Davila”, Academician Maya Simionescu, dar si Prof. Dr. Fabio Santanelli di Pompeo, seful departamentului de Chirurgie Plastica al Spitalului Sant’Andrea din Roma și Secretar General al Asociației Europene de Chirurgie Plastica.

IMSC of Bucharest promite evenimente medicale de calitate ce vor duce traditia si renumele CNSTM mai departe, în speranța ca in urmatorii ani va deveni un congres emblematic în domeniul medical.”

 

Despre Autor

Raluca Ioana Marin

Studenta la Medicina, anul VI, incerc sa combin utilul cu placutul. Am un "job" full time la facultate si un job part-time, aici la MEDIjobs. Pasiunea pentru scris am descoperit-o de cativa ani si incerc sa o valorific ori de cate ori am ocazia. Chiar daca timpul nu este cel mai bun prieten al meu, prin munca si sacrificii poti reusi ce ti-ai propus.

Facebook Comment