Sesiune de examene pentru obtinerea atestatelor de studii complementare 2018

Sesiune de examene pentru obtinerea atestatelor de studii complementare 2018

Ministerul Sanatatii organizeaza an perioada 7 noiembrie–7 decembrie o noua sesiune de examen pentru obtinerea atestatelor de studii complementare pentru medici, medici dentisti si farmacisti.

Pentru aceasta sesiune pot depune dosare de inscriere candidatii care au finalizat pana la data de 30 septembrie 2018 pregatirea teoretica si practica efectuata in vederea obtinerii atestatelor de studii complementare, in conditiile prevazute de Ordinul MS nr. 418/2005 cu modificarile si completarile ulterioare.

In perioada 2-16 octombrie, candidatii sunt asteptati sa isi depuna dosarele de inscriere pentru examen, la Centrul de Resurse Umane în Sanatate Publica al Ministerului Sanatatii din Str. Bodesti nr. 1, sector 2, Bucuresti. Exceptie fac candidatii care au efectuat pregatire pentru atestatele in Acupunctura, Asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca, Asistenta medicala de urgenta pentru structurile UPU, Homeopatie, Farmacie homeopata si Implantologie. Acestia se pot inscrie, in aceeasi perioada, prin Directiile de Sanatate Publica din centrele universitare in care au facut pregatirea pentru respectivele programe.

Impartirea candidatilor pe atestate de studii si centre universitare medicale va fi comunicata in ziua de 25 octombrie, pe site-ul Ministerului Sanatatii, la rubrica „Concursuri si examene nationale”, unde va putea fi consultata de cei interesati.

Listele candidatilor al caror dosar de inscriere este admis, precum si presedintele de comisie, locul, data si ora de prezentare la examen se vor afiaa la data de 1 noiembrie, pe site-ul Ministerului Sanatatii, la rubrica „Concursuri si examene nationale”.

Taxa de examen se poate returna numai in situatia dosarelor respinse. Candidatii absenti la examen vor beneficia de reportarea taxei pentru sesiunea urmatoare. Candidatii care depun dosare de examen incomplete si ale caror dosare nu se vor completa cu toate documentele necesare prezentarii la examen, nu se vor regasi in listele candidatilor. Candidatii care vor constata greseli de redactare ale numelui vor instiinta secretarul comisiei de examen si vor depune la comisie o copie a actului de identitate.

Inainte de examen, toti cursantii trebuie sa pregateasca un dosar care sa cuprinda o serie de documente. Vezi daca dosarul tau este complet, consultand lista de  aici.

 

Vrei sa stii care sunt atestatele pe care le poti obtine in functie de specializarea ta? Te invitam sa consulti articolele urmatoare:

Vezi Partea 1 – Medici Specialisti pe Medicina Interna.

Vezi Partea 2 – Medici Specialisti pe Radiologie si Imagistica Medicala

Vezi Partea 3 – Medici Specialisti pe Obstetrica-Ginecologie

Vezi Partea 3 – Medici Specialisti pe Neurologie

Vezi Partea 4 – Medici Specialisti Medicina de Familie

Vezi Partea 5 – Medici Specialisti Cardiologie

Vezi Partea 6 – Medici Specialisti Pediatrie

Vezi Partea 7 – Medici Specialisti Recuperare, medicina fizica si balneologie: perspective de dezvoltare profesionala pentru medici si competente medicale

Vezi Partea 8 – Medici Specialisti Gastroenterologie

Vezi Partea 9 – Medici Specialisti Chirurgie Generala

 

Daca iti doresti sa fii la curent cu noutatile si oportunitatile de cariera din domeniul medical, creeaza un cont Gratuit in doar 5 minute, aici.

 

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment