RePatriot: Cum îi atragem înapoi acasă pe specialiştii români care profesează în străinătate

RePatriot: Cum îi atragem înapoi acasă pe specialiştii români care profesează în străinătate

Ultimul deceniu, 2007-2017: “Sute de locuri de muncă, cele mai multe în ţările X şi Y, pentru medici şi asistente medicale. Sute de studenţi la Medicină sunt aşteptaţi să participe la cel mai mare târg de cariere medicale din Europa.” Acestea sunt titluri de presă care domină în continuare peisajul media. Aşa am fost obişnuiţi cu toţii în ultimii zece ani să abordăm mobilitatea forţei de muncă. Dintr-o singură perspectivă: spre exteriorul ţării. Este firesc să se întâmple asta într-o economie deschisă şi globalizată, însă următorii ani pot fi diferiţi printr-o implicare mai accentuată a societăţii civile şi a mediului privat. Tendinţa de implicare prinde deja contur doar dacă ne uităm în zona societăţii civile la iniţiativa RePatriot, platforma de repatriere prin atragerea profesioniştilor români, şi la MEDIjobs, locul unde se întâlnesc specialiştii medicali cu angajatorii.

Următorul deceniu, 2017-2027: “Sute de companii din domeniul medical conving specialişti români din sănătate să se întoarcă în ţară prin schimbarea jobului. Sute de români aplică zilnic pe platforma online RePatriot Jobs, care conectează angajatorii români, firme locale şi multinaţionale, cu românii din Diaspora. Mii de români îşi pot găsi locuri de muncă prin soluţii digitale, precum este MEDIjobs All Stars, care oferă posibilitatea că angajarea unui nou specialist medical să se desfăşoare în numai 72 de ore, aceştia fiind ofertaţi în timp real printr-un sistem de tip licitaţie. Mii de specialişti medicali români care profesează în străinătate se întorc înapoi în România anual prin programul MEDIreturn.” Aceasta este o perspectivă diferită pe care o propunem pentru viitor. Astfel de citate vor fi posibile în următorul deceniu, iar proiectul RePatriot a conturat deja o serie de obiective şi acţiuni care vor duce la acest deziderat. Enumerăm mai jos trei dintre acestea.

  1. Evenimente de business care conectează Diaspora cu Ţară

Conferinţele, întâlnirile de afaceri, seminariile şi evenimentele de networking vor rămâne în continuare cele mai sincere şi eficiente canale de comunicare prin care românii din Diaspora pot interacţiona în mod eficient cu cei din Ţară.

Spre exemplu, RePatriot organizează Summit-ul de business între 4-8 octombrie la Bucureşti şi Poiana Braşov, unde sunt vor fi prezenţi peste 300 de oameni de afaceri români din toată lumea.

Obiectivele Summit-ului sunt prezentarea şi identificarea oportunităţilor de investiţii oferite de România în prezent. Practic, Repatriot, facilitează dialogul dintre cele două grupuri de investitori, românii din Diaspora şi cei din Ţară.

  1. Proiecte de antreprenoriat

Misiunea RePatriot a fost de la început repatrierea românilor prin antreprenoriat. Acest lucru înseamnă că Repatriot a ajuns după doi ani şi jumătate de la momentul lansării cea mai de încredere comunitate în rândul românilor din Diaspora cu potenţial antreprenorial. RePatriot, o comunitate formată din antreprenori, oferă românilor din Diaspora consiliere, inspiraţie, networking şi cele mai actuale informaţii privind oportunităţile de investiţii din România.

  1. Platforme cu locuri de muncă

Aşa cum MEDIobs pregăteşte programul MEDIreturn, RePatriot construieşte în prezent RePatriot Jobs, o nouă iniţiativă a echipei. A fost identificată nevoia de a conecta angajatorii din România cu românii din Diaspora, care îşi doresc să revină în ţară.

Echipa RePatriot va crea astfel o platformă care să prezinte oportunităţi de angajare în Ţară, românilor din Diaspora. Aceasta va fi pusă la dispoziţia companiilor din România pentru a-şi promova ofertele de job-uri, care ar putea interesa românii de pretutindeni.

 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment