Pregătirea unui interviu. 5 lucruri de respectat de către candidat

Pregătirea unui interviu. 5 lucruri de respectat de către candidat

Pregătirea unui interviu este unul dintre cele mai importante momente ale procesului de recrutare. Cele mai multe persoane ajunse în această etapă fac greşeli majore chiar din primele secunde în care se află în aceeaşi camera cu reprezentatul angajatorului. 

Vreţi să faceţi o impresie bună chiar din clipă în care daţi ochii cei care va vor decide viitorul? Este de ajuns să pregătiţi interviul având în vedere aspectele descrise mai jos. 

  • Faceţi tot posibilul să nu întârziaţi la interviu. Puteţi face un drum de proba înainte de ziua examinării pentru a aproxima cât timp va ia până la locaţie. Mai mult, încercaţi să ajungeţi cu minim 10 minute înainte de ora la care aţi fost programat.
  • Conduită vestimentară trebuie în primul rând să respecte mediul în care compania îşi desfăşoară activitatea. Însă dacă aveţi de ales între o abordare smart casual şi una business, alegeţi-o pe cea din urmă.
  • Studiul companiei este unul dintre cele mai importante aspecte ale pregătirii unui interviu. Documentaţi-va cât se poate de mult de activitatea profesională a locului de muncă pe care îl visaţi.
  • Interacţiunea cu personalul este extrem de importantă. Fiţi politicoşi cu secretarii, cu asistenţii şi cu toţi angajaţii cu care va intersectaţi înainte de interviu. Prima impresie se poate dovedi a fi decisivă pentru viitorul dumneavoastră.
  • Momentul în care faceţi cunoştinţă cu cel/cei care organizează interviul trebuie tratat cu maxim de interes. Nu mestecaţi gumă, adresaţi-vă respectuos şi strângeţi mâna ferm când salutaţi.

Dacă respectaţi totate cele cinci sfaturi pentru pregătirea unui interviu, porniţi cu un avantaj clar în competiţia cu ceilalţi candidaţi.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment