Nu ai fost chemat la interviu? Iata 5 motive pentru care nu ai fost pe lista

Nu ai fost chemat la interviu? Iata 5 motive pentru care nu ai fost pe lista

Intr-un caz ideal, imediat dupa ce o companie va posta un anunt de angajare, un numar de persoane vor aplica la acesta, dupa care vor fi instiintati daca CV-ul lor a fost vizualizat, respins sau aprobat.

Cei compatibili vor fi chemati la interviu, iar cel mai bun va fi angajat. In realitate, lucrurile nu merg intotdeauna cum ne planuim.


Una din problemele cele mai mari este incertitudinea cu privire la receptia si analiza CV-ului tau. In calitate de candidat, nu stii daca CV-ul tau a fost primit sau nu, daca iti vor raspunde mai tarziu, daca ar trebui sa te orientezi spre alte joburi, daca, daca , daca… Nimic nu este mai deranjant decat lipsa de informati clare cu privire la statusul aplicatiei tale.


In cazul in care nu ai mai primit niciun semn de la angajator dupa ce ai aplicat la un job, toti expertii in recrutare spun ca acest lucru se datoreaza unuia din urmatoarele motive:


1. Lipsa unui CV medical profesionist

Acel mic fisier este singurul lucru care poate convinge angajatorul sa te cheme la interviu. Completeaza-ti profilul cat mai mult si adauga elementele care iti pot scoate in evidenta experienta. Evita greselile gramaticale, incearca sa ai un continut cat mai organizat si curat. Nu folosi fonturi diferite. Exista numeroase sfaturi pe segmentul aceste, profita de ele.

 2. Nu corespunzi profilului cautat de companie

Tu poti fi bun, dar altcineva a fost si mai bun. In contextul unei piete a muncii cu candidati foarte valorosi, unii angajatori sunt foarte atenti la detalii in procesul de recrutare. Poate experienta profesioala corespunde, insa abilitatile cum ar fi “Comunicarea cu pacientii” nu este punctul tau forte. Invata din feedback-ul primit si imbunatateste acele aspecte. Ideal, companiile ar trimite un email de informare in acest sens, insa nu toate au o politica de branding de angajator bine pusa la punct.

 3. Te-ar angaja…daca ar ajunge la CV-ul tau

Daca o companie are sute de aplicanti pentru un singur post, riscul ca managerul sa Resurse Umane sa nu remarce CV-ul tau este foarte mare. De aceea, ai in vedere sa iti completezi profilul cat mai mult pentru a fi afisat cu prioritate.

4. Nu ai completat datele de contact

Expertii ne spun sa fim foarte atenti la completarea datelor esentiale. Lipsa numarului de telefon face ca tot procesul de contactare sa fie foarte anevoios, iar unele companii vor renunta sa tot incerce sa te contacteze prin alte canale

5. Nu corespunzi cu pozitia dorita

Nu este nimic mai neplacut pentru un angajator decat sa petreaca ore in sir analizand CV-uri care nu sunt compatibile cu anuntul postat. Aditional timpului pe care acea persoana il pierde, ea se gandeste automat ca nu ai citit cu atentie anuntul de angajare si isi va creea o prima impresie proasta.

Asadar, fii atent sa ai un CV profesionist, sa scoti in evidenta ce te face special si, mai ales, completeaza-ti datele de contact.

Mult succes!

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment