Ministrul Sanatatii propune o noua metodologie pentru ocuparea posturilor medicale vacante

Ministrul Sanatatii propune o noua metodologie pentru ocuparea posturilor medicale vacante

La inceputul saptamanii, in timpul dezbaterilor desfasurate in cadrul Forumului Spitalelor, ministrul sanatatii Sorina Pintea a anuntat ca doreste publicarea unui act normativ cu privire la concursurile pentru posturile vacante din spitale.

Posturile vacante de medic, asistent medical si nu numai, vor fi ocupate pe merit

Concret, se vor organiza concursuri trimestriale, in cele opt centre regionale din zonele de dezvoltare ale tarii. Exemplul oferit a fost cel al centrului din nord-estul tarii, de care apartin judetele Bacau, Botosani, Iasi, Suceava si Vaslui.

Procedura va fi urmatoarea: unitatile sanitare cu personalitate juridica vor trimite la Directia de Sanatate Publica (n.r. DSP) o lista cu posturile vacante. Apoi, la nivelul DSP se va stabili data concursului – aceasta va fi publicata online.

Examinarea consta intr-o proba scrisa, cu subiecte de tip grila, dar si intr-una orala, care va fi inregistrata audio-video. Exista 2000 de variante de subiecte, insa toate vor fi publicate in prealabil pe site-ul fiecarui centru reginal.

Cu o zi inainte de concurs se organizeaza si comisia de examinare, care va trage la sorti subiectele.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a specificat ca aceasta noua metodologie nu implica o crestere a costurilor pentru stat, insa taxa de participare ar putea suferi modificari.

Prima editie a Forumului Spitalelor

In perioada 19-20 iunie, a avut loc in Bucuresti prima Editie a Forumului National al Spitalelor. Acest eveniment are scopul de a crea contextul unor dezbateri intre persoanele aflate la conducerea spitalelor, fie ele publice sau private, precum si intre reprezentantii statului, in vederea imbunatatirii sistemului sanitar romanesc.

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a insistat asupra necesitatii unei asociatii a spitalelor din Romania, declarand:

“Este nevoie de o asociatie a spitalelor din Romania. Acesta ar trebui sa fie unul din scopurile acestui Forum. Vreau sa discut cu reprezentantul acestei asociatii. Vreau sa il pun la masa pe acest reprezentant, sa negocieze inclusiv cu ministrul Finantelor”.

Despre Autor

Diana - Maria Stilpeanu

Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.

Facebook Comment