„Medicul potrivit plasat la jobul potrivit reprezinta un castig de ambele parti!”

„Medicul potrivit plasat la jobul potrivit reprezinta un castig de ambele parti!”

Va invitam sa faceti cunostinta cu doamna doctor Alina Dinu, medic specialist pediatru. Pe doamna doctor Dinu am avut placerea sa o cunoastem imediat dupa reusita sa de la examenul de specialitate, din toamna aceasta si a fost de acord ca urmatorul material din seria MEDInspiration sa cuprinda o parte din povestea sa.

Despre inceputuri si alegerea medicinei ca drum in viata profesionala

Primul pas catre cariera in domeniul medical l-a facut in scoala generala, atunci cand stia ca ceea ce isi doreste este sa ajute oamenii din jurul sau„in cel mai concret si direct mod posibil”- prin medicina. Ulterior, a decis sa urmeze un liceu cu profil chimie-biologie, unde a descoperit ca drumul de la dorinta la realizarea visului sau urma sa fie presarat cu multa munca. Despre primii ani de facultate, doamna doctor Dinu povesteste ca au fost revelatori: „ mi-am dat seama ca dreptul de a te prezenta la patul pacientului se castiga cu multa ambitie, prin studiu intens si continuu.”

In ultimul an de facultate stia ca va alege Pediatria, deoarece era specialitatea care i se potrivea cel mai bine: „…merg cu atata drag la spital, invat constant din fiecare interactiune pe care o am atat cu micii pacienti, cat si cu parintii, si in fiecare zi ma simt norocoasa ca am ocazia sa ma dezvolt intr-un domeniu care ma pasioneaza”, povesteste doamna doctor Dinu.

Asteptari vs. Realitate. Plus: un caz pe care il pastreaza in amintire

In ceea ce priveste diferentele intre asteptarile sale si confirmarile venite ulterior, din momentul in care a inceput sa profeseze, doamna Dinu afirma cu foarte mult entuziasm ca a facut o alegere inspirata, simtindu-se implinita pe plan profesional si bucurandu-se in fiecare zi de tot ceea ce ii ofera meseria de pediatru, de momente frumoase si dificile deopotriva. Provocarile reprezinta sansa de a evolua si vin la pachet cu motivatia de a merge intotdeauna mai departe.

Si, pentru ca tot a venit vorba de provocari, am rugat-o pe doamna doctor Dinu sa ne povesteasca despre unul din cele mai speciale cazuri pe care le-a intalnit pana acum, in cariera sa:

„ Pastrez in amintire multe cazuri care m-au marcat si pe care ma bucur ca am participat la solutionarea lor. De foarte multe ori, parintii sub imperiul socului, al oboselii sau ancorati fiind in episodul acut, nu observa mici detalii care pot avea mai multa insemnatate in ochii unui medic. Imi aduc si acum aminte de un caz consultat de mine in garda in urma cu vreo doi ani. O adolescenta de 14 ani adusa de mama la camera de garda pentru simptome de raceala (febra mica, obstructie nazala, oboseala si durere in gat). La prima vedere parea un caz simplu de intercurenta respiratorie. Am exclus posibilitatea unei sinuzite sau gripa, dar un aspect al examenului clinic ma nelinistea: cum vorbea fata, lent, usor stalcit. Mama afirma ca asa vorbeste ea “mai fandosit” dar ca, intr-adevar, din moment ce i-am atras atentia, si ei ii se pare ca ceva nu e in regula. Am rugat-o sa accepte sa facem totusi un consult neurologic, chiar daca se prezentase pentru o banala raceala, si daca totul este in regula, reteta pentru episodul acut de boala este oricum pregatita si poate pleca. Ulterior consultului de specialitate i s-a efectuat un CT de urgenta si s-a descoperit o tumora intracraniana. Cazul mi-a confirmat inca o data importanta consultului amanuntit, a judecatii medicale si evaluarea pacientului mereu in ansamblu, indiferent de motivul prezentarii. La astfel de consulturi de rutina se pot descoperi din timp patologii mult mai severe (diabet, tulburari endocrine etc).”

Dupa rezidentiat: cum a reusit sa isi gaseasca un job

Daca ar fi sa definim ce inseamna „omul potrivit la momentul potrivit”, am folosi exemplul doamnei doctor Dinu. Intamplarea a facut ca in ziua promovarii examenului de specialitate, doamna doctor a aflat despre MEDIjobs de la o colega. Nu a mai stat pe ganduri, a luat imediat legatura cu un coleg de-ai nostri din echipa de recrutare si, in decurs de cateva zile, avea deja interviul promovat si decizia de a se angaja la o clinica privata. Despre experienta avuta cu echipa MEDIjobs: „am fost placut surprinsa de cat de eficient si cu succes s-au desfasurat lucrurile si am apreciat respectul si grija fata de client. In definitiv, medicul potrivit plasat in jobul potrivit reprezinta un castig de ambele parti!”

Un sfat pentru cei care doresc sa profeseze in domeniul medical

In incheiere, am rugat-o pe doamna doctor Alina Dinu sa ne spuna care este sfatul pe care l-ar oferi celor care doresc sa porneasca pe drumul medicinei:

„Imaginea idilica a meseriei de doctor ascunde in spate ani de studiu, un proces de dezvoltare profesionala continua, sacrificii si nedreptati si nenumarate momente dificile, in care salvatoare este doar motivatia interioara a fiecaruia. Sfatul meu este sa se familiarizeze din timp cu tot ce presupune o cariera in domeniul medical. Inca din liceu sa se obisnuiasca cu un stil de studiu disciplinat. Din primii ani de facultate sa mearga in spital, sa asiste in garzi si sa ia contact fizic cu cat mai multe specialitati (nu doar cu partea teoretica) pentru a putea alege asumat o specialitate in care sa se regaseasca, pe care sa o aprofundeze cu placere si in care sa fie ulterior motivati sa evolueze. Si odata decizia luata, sa se formeze profesional cu responsabilitate.”

Speram ca v-a placut acest articol din seria MEDInspiration. Vom reveni periodic cu astfel de fragmente din povestile de viata ale specialistilor care au ales sa isi construiasca o cariera alaturi de echipa MEDIjobs. Asadar, va invitam sa va faceti un cont gratuit pe MEDIjobs si sa urmariti in continuare blogul nostru pentru a descoperi mai multe materiale de acest fel 😉 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment