Medicii recomanda plimbarea in natura

Medicii recomanda plimbarea in natura

Sfatul medicului: faceti o plimbare in natura, de 3-4 ori pe saptamana!

Mersul pe jos, in natura, face trupul frumos, spun medicii din Shetland, Scotia. Nu o doar ca o spun, dar o si recomanda in prescriptia pacientilor. Incepand cu luna octombrie a anului trecut, medicii din Shetland au primit autorizatie sa recomande pacientilor plimbarile lungi in natura. Se mai intampla in Montreal, unde pacientilor li se recomanda mersul la muzeu ca terapie prin arta.

Programul scotian le permite doctorilor sa prescrie natura ca tratament pentru reducere tensiunii arteriale, alungarea anxietatii, diabet, boli de inima si cresterea nivelului de fericire pentru cei cu diverse afectiuni.

Exista un prospect intreg de sugestii amuzante care insotesc programul si un calendar bine organizat pentru tot anul. De exemplu: in luna martie, pacientii pot opta sa faca arta din materialele naturale aduse de mare, daca nu sunt pasionati de arta, pot iesi la o plimbare cu cainele, pe plaja, in aprilie ar putea face castele de nisip, in luna mai li se recomanda sa mearga desculti prin iarba, pentru luna septembrie li se pregateste un picnic in aer liber, in octombrie pot urmari miscarile norilor, iar in noiembrie pot hrani pasarile salbatice. Toate acestea la recomandarea medicului specialist.

Nu este deloc o gluma, beneficiile mersului si timpului petrecut in natura sunt multiple. 90 de minute petrecute in padure pot reduce stresul, ajuta la diminuarea anxietatii, ne ofera o stare buna de spirit si regleaza somnul. Un pic de soare este benefic pentru doza zilnica de vitamina D. Copiilor care sufera de ADHD si au fost lasati sa se joace in zona cu vegetatie bogata, li s-a redus vizibil simptomatologia.

Desi pentru multi, recomandarea de a petrece mai mult timp in natura sub forma de ”tratament” ar putea sa fie de neincredere. Adevarul este ca o plimbare lunga intr-o padure sau pe o plaja ne va ajuta sa ne reconectam la limbajul naturii, la liniste, lucruri care au fost inlocuite de dezvoltarile urbane.

Despre Autor

Diana Chiţu

Curatoare de informații. Organizatoare. Nature lover and part-time dancer. Nu deține obsesii și posesii.

Facebook Comment