Din dragoste

Din dragoste

Ajungi acasa obosit din garda ta grea, dupa ce ai muncit aproape 30 de ore si ai consultat peste 80 de pacienti si deschizi incet televizorul. Auzi pentru a nu stiu cata oara saptamana asta ca iar au mai descoperit un nou medic fals. Iti vin instant in cap toate examenele pe care le ai trecut dupa nopti si zile nedormite in care tu aveai de invatat, in timp ce prietenii iti trimiteau poze de pe plaja la mare, toate orele pe care le-ai pierdut pe la nesfarsite cozi incercand sa-ti depui dosare de inscriere, actualizari de date sau alte sute de hartii sau toate zilele pe care le- ai petrecut langa un pacient incercand sa-i raspunzi lui si rudelor sale la intrebarea cea mai grea din cariera: „Ce boala are, domnule doctor?”.

A fost un drum greu, obositor, la sfarsitul caruia ai primit o diploma galbena si o parafa albastra pe care o cari mereu in geanta si pe care trebuie din cand in cand seara sa o umpli cu tus. Stii bine ca nici acum calatoria nu s-a terminat: vor fi mereu examene viitoare, ore lungi in care vei cauta raspunsuri la intrebari, pacienti care mor si rude pe care trebuie sa le inveti cum sa le accepte moartea, garzi de weekend sau poate zeci de momente in care si tu vei obosi groaznic si te vei gandi inevitabil sa renunti.

De aceea, tie celui care practici medicina, celui care deschizi televizorul seara cand ajungi acasa dupa o garda mult prea lunga si care constati cu tristete ca locuiesti in tara in care unii oameni au diplome de medic false, o sa-ti fie greu.

Stii ca o sa te lupti cu neincrederea oamenilor intr-un sistem care i-a dezamagit de mult prea multe ori si de cele mai multe ori ii intelegi.

Ce nu stiu ei e ca undeva in tara unde unele diplome de medic pot fi false, mai exista medici care au absolvit facultatea de medicina, oameni care au luat toate examenele, oameni care au stat la cozi nesfarsite sa-si actualizeze actele si oameni care au inteles ca in spatele unui medic adevarat se ascunde o munca continua si reala. Ei chiar isi iubesc meseria.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment