INTERVIU Ramina Vanesa, studenta la medicina: “As recomanda crearea unui blog datorita efectului benefic de relaxare si deconectare de la tot ceea ce trebuie sa facem” – Part 2

INTERVIU Ramina Vanesa, studenta la medicina: “As recomanda crearea unui blog datorita efectului benefic de relaxare si deconectare de la tot ceea ce trebuie sa facem” – Part 2


Part 1 – INTERVIU Ramina Vanesa

Interviul cu Ramina Vanesa continua, de aceasta data cu intrebarile legate de blog si de job-ul din timpul facultatii.

De cand ai inceput sa scrii? Care este scopul blog-ului? Carui public te adresezi?

Am avut mai multe tentative de a infiinta un blog dar fara succes si interes.  “ La Gazette Médicale” este un blog prin care am cunoscut persoane minunate, cu lectii de viata captivante.

Mai ai si alte proiecte/ te gandesti la viitor?

Ceea ce imi doresc cel mai mult pe termen scurt din punct de vedere professional, ca  si studenta in anul V, este promovarea examenului de rezidentiat si alergerea unei specializari care sper sa ma avantajeze si sa fiu capabila sa o profesez.

In ceea ce priveste blogul, doresc  sa il extind,  sa adopt o alta interfata, posibil si acceptarea in familie a unui nou contribuitor; in ansamblu sa devina un proiect major si definit.

Recomanzi studentilor medicinisti sa isi faca un blog?

Nu as putea prescrie o reteta cu ceea ce as recomanda sau nu, insa pot sa spun ca pentru mine reprezinta o activitate cotidiana, aproape neperceptibila, datorita faptului ca sunt in permanenta in contact cu cititorii si cu scriitorii si nu as putea sa inlatur de pe “my to do list” activitatea blogului. Desigur ca, imi ocupa timp, cateodata nervi, dar reprezinta o modalitate de a ma relaxa si de a uita de lucrurile pe care chiar trebuie sa le fac si imi displac.   

As recomanda crearea unui blog datorita efectului benefic  de relaxare si deconectare de la tot ceea ce trebuie sa facem si nu ceea ce ne dorim sa facem. Este indicat in tratamentul simptomatic al analfabetismului si rautatii, de intensitate usoara pana la insuportabila. A se consuma zilnic in cantitate nelimitata/kg/corp datorita nedepistarii efectelor adverse. Daca dupa 3 zile de la administrarea tratamentului,  simptomele nu se amelioreaza este necesara dublarea dozei de scris.

Cum reusesti sa iti imparti timpul?

Pana in anul III inclusiv eram o vegetala inodora, incolora, insipida,dar totul a inceput sa ia o turnura interesanta si aventuroasa din anul IV cand mi-am luat primul meu job adevarat “bine platit si deloc stresant” ca si ospatara – castigam bani cu caruta! Atunci am inceput sa devin mai activa si poate multifunctionala. Trebuia sa mentin un echilibru  intre jobul meu de care depindeam, facultate si bineinteles “Fat-Frumos din lacrima”. Nu a fost tocmai usor, dar cu putina perseverenta, curaj si sprijin am reusit sa le impac pe toate, lucru de care sunt foarte mandra.

Norocul mi-a suras a doua oara cand, din fericire am ramas fara job, astrele s-au aliniat in favoarea mea si am fost acceptata in echipa unei optici medicale ca si consultant vanzari. A trecut si frenezia noului loc de munca si iata-ma acum la al treilea, tot in cadrul unei  optici medicale. Acesta este un domeniu unde ma regasesc, fiind mai aproape de viitoarea mea cariera, unde am invatat sa relationez mai mult cu oamenii si sa plec urechea nevoilor lor reusind sa imi gestionez  timpul  in favoarea mea, astfel incat la sfarsitul zilei toate sarcinile sa fie indeplinite (nu intotdeauna).

Desi nu sunt soricelul de biblioteca si studenta de 10, vreau sa imi permit sa fiu trufasa  (si miniona) pentru faptul ca am reusit sa mentin in linie dreapta tot ceea ce imi este mie drag si acest lucru s-a intamplat datorita faptului ca am sperat si cele din urma am reusit sa transform un vis in realitate.

Despre Autor

Raluca Ioana Marin

Studenta la Medicina, anul VI, incerc sa combin utilul cu placutul. Am un "job" full time la facultate si un job part-time, aici la MEDIjobs. Pasiunea pentru scris am descoperit-o de cativa ani si incerc sa o valorific ori de cate ori am ocazia. Chiar daca timpul nu este cel mai bun prieten al meu, prin munca si sacrificii poti reusi ce ti-ai propus.

Facebook Comment