Începe a doua ediţie a Congresului Pluridisciplinar!

Începe a doua ediţie a Congresului Pluridisciplinar!

Organizaţia Tinerilor Medici pregăteşte un nou eveniment dedicat tuturor profesioniştilor din sănătate, menit să ofere o perspectivă de ansamblu asupra unor subiecte importante şi foarte puţin abordate – Congresul Pluridiscliplinar!

Congresul durează trei zile, între 6 şi 8 Octombrie, timp în care organizatorii vor trata într-o manieră nouă subiecte de interes general pentru îmbunătățirea calității actului medical și a procesului de Diagnostic, Tratament și Recuperare.

Care sunt principalele tematici:

1. Consultul integrat pluridisciplinar (evidențierea importanței fiecărui domeniu în procesul clasic D-T-R.)

2. Comunicare medicală (tipuri de personalitate , comunicare medic-medic, comunicare medic-pacient, branding medical)

3. Sistemul medical (elementele unui sistem medical, comparaţie între un sistem medical occidental şi cel românesc)

4. Sănătate publică  (evoluşia patologiilor de-a lungul timpului, boli actuale)

5. Management medical

6. Tehnologie și IT în medicină

De ce Congres pluridisciplinar ?

Conform organizatorilor, ideea a venit de la nevoia de interconectare profesională multidisciplinară în vederea realizării unui SISTEM medical SĂNĂTOS și modern.

Congresul Pluridisciplinar este un concept al Organizației Tinerilor Medici care aduce împreună pentru câteva zile specialisti din domenii diferite.

În cele 3 zile se va construi un limbaj comun cu scopul ușurării dialogului transdisciplinar. Asfel, vor fi aduşi față în față specialiști din : medicină, farmacie, nutriție, fiziokinetoterapie, drept, comunicare, mediere, psihologie, IT și alte domenii care contribuie la construirea unui sistem medical modern.

Prima ediţie a congresului a fost organizată în 2016 şi a fost considerată un succes, motiv pentru care povestea evenimentului continuă şi anul acesta. Prima ediție a adus în fața celor peste 350 de participanți un număr de 55 de lectori din domenii precum: medicină, farmacie, fiziokinetoterapie, asistență medicală, nutriție, drept și IT.

În 2017, organizatorii şi-au propus să maturizeze conceptul. Elementul de noutate îl reprezintă șansa de a lua un prim contact cu medicina viitorului. Participanții vor conștientiza că medicina evoluează o dată cu tehnologia.

” În contextul societății concurențiale capitaliste nu este suficient să fim doar buni profesioniști. Pacientul nostru devine clientul nostru, motiv pentru care o imagine de ansamblu este imperios necesară, iar constituirea unor echipe multidisciplinare aduce după sine beneficii atât prestatorilor de servicii medicale cât și PACIENTULUI” a declarat Dan Cristian Paul, Preşedintele Organizaţiei Tinerilor Medici.

Vă invităm să luați parte la schimbare şi să încurajaţi viziunea optimistă a organizatorilor!

Mai multe detalii despre Congres – locaţie, program, condiţii de participare – le puteţi citi aici şi pe pagina de facebook a evenimentului.

 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment