Grile-rezidentiat.ro: platforma adresata celor care se pregatesc de examen

Grile-rezidentiat.ro: platforma adresata celor care se pregatesc de examen

Majoritatea examenelor la Medicina sunt structurate sub forma de grile. Acest tip de examen necesita “antrenament”. O gandire rapida si multe exercitii pe baza unei teorii bine stabilite dinainte sunt succesul unui examen promovat cu nota mare. Rezidentiatul este una dintre cele mai mari provocari din viata unui viitor medic. In functie de punctajul obtinut se poate alege specializarea.

Examenul este format din 200 de grile. Ca timp, studentii au la dispozitie 4 ore pentru rezolvarea acestora si completarea lor pe fisa. Stresul este destul de mare si materia voluminoasa. Studentii sunt supusi, pe langa testarea unor aptitudini ce tin de cunostintele lor si la testarea rezistentei si exercitiului contra cronometru.

Pentru a veni in ajutorul studentilor, doi tineri din domeniu impreuna cu un ajutor s-au gandit sa realizeze o platforma online. Aceasta testeaza cunostintele, sub forma unor simulari de rezidentiat.  Pentru mai multe informatii despre ce contine aceasta platforma si pentru ce este utila, va invit sa cititi interviul realizat cu unul dintre fondatorii acesteia, Dragos Voinea:

  1. De cand e activa aceasta platforma? A cui a fost ideea/ de la ce a pornit?

Platforma Grile-Rezidentiat.ro e activa din octombrie 2015 si a fost continuarea primului proiect educational pe care l-am lansat, Grile-Admitere.ro (platforma de grile online pentru admitere la medicina, in special, lansata in octombrie 2014). Avand experienta din spate si vazand succesul primei platforme de grile, ne-am gandit ca etapa logica ar fi rezidentiatul.

Sa pornim cu inceputul. Suntem doi frati care am pornit proiectele educationale, impreuna cu un programator. Ideea initiala platformei a fost a mea si totul a pornit de la dorinta de eficientizare a procesului de invatare. Materia este fixata foarte bine prin exercitiu, dar exercitiul dureaza mult daca il faci manual (in speta, grile, pentru ca asa este si modelul de examen). Nu exista la momentul acela, si nici acum nu exista, o platforma online care sa iti ofere o tona de functionalitati si sa fie, efectiv, un asistent personal in procesul tau de invatare, ca student/elev. De aici a pornit totul. Am rezolvat o problema si am ajutat in ultimii ani zeci de mii de elevi si studenti sa isi atinga obiectivele.

  1. Care este scopul ei? Cu ce este diferita de alte site-uri de grile ?

Scopul este sa te ajute cu partea de exercitiu pentru rezidentiat. Poti rezolva mult mai multe grile online, pentru ca se corecteaza automat, primesti statistici de evolutie, ai un clasament in care te compari cu ceilalti, primesti diverse bonusuri si evoluezi in puncte EXP cu cat lucrezi mai mult. Platforma (pentru ca, la baza, este aceeasi, indiferent de domeniu, cu foarte mici ajustari) este diferita de alte site-uri de grile prin simplul fapt ca noi adaugam functionalitati aproape lunar.

Muncim constant pentru ca experienta utilizatorului, cel care se pregateste pentru rezidentiat, sa fie completa. Poti parcurge materia in ritmul tau (se salveaza automat unde ai ramas si poti reincepe oricand), poti rezolva teste aleatorii din materie, in functie de cum selectezi, poti cronometra testele, poti avea simulari de rezidentiat (fix pe modelul de la examen), poti lua notite direct pe site sau in aplicatie, poti discuta intrebarile pe pagina de discutii, poti raporta intrebarile pe care le consideri gresite, poti vizualiza statistici de performanta, poti planifica materia in calendarul online (pe ore, zile, saptamani), poti crea teste singur (poti adauga grile create de tine, pe care le poti pastra private sau le poti face publice, fiind disponibile tuturor). Exista chiar si un profil personal, o pagina cu un timeline unde poti posta diverse subiecte de interes pentru tine sau pentru ceilalti.

Pagina de lucru este gandita relativ simplu, avand inclusiv buton de full-screen, sa te poti concentra doar pe intrebare.

  1. Care sunt avantajele utilizarii unei platforme online in pregatirea pentru rezidentiat ?

Este un raspuns simplu. Traim in era vitezei. Era tehnologiei. In secolul actual, trebuie sa mergi cu 100km/h doar ca sa stai pe loc, metaforic vorbind. Trebuie sa cauti solutii cat mai eficiente pentru ca timpul este limitat, dar posibilitatile sunt infinite. Platforma noastra salveaza timp celor care se pregatesc pentru rezidentiat si eficientizeaza procesul de invatare.

  1. Care a fost evolutia in timp? Ce preconizati?

La inceput a fost destul de dificil. Cand introduci o tehnologie noua, oamenii sunt sceptici, mai ales studentii. Am dat multe Conturi Premium (abonamentul lunar care ofera acces complet la functionalitatile site-ului) gratuit in primele luni, ca sa avem volum, sa se raporteze grile si sa prindem tractiune printre studenti. In timp, valoarea pe care am oferit-o s-a transformat in reclama mouth-to-mouth, astfel ca acum avem foarte multi studenti care ne recomanda mai departe. Este al treilea examen de rezidentiat de cand am lansat platforma, preconizam ca si mai multi studenti vor face tranzitia la online.

Aceasta platforma este adresata studentilor la medicina care vor sa-si verifice cunostintele si sa se pregateasca pentru examenul de rezidentiat. Va puteti inscrie pe site aici

Daca vreti sa fiti la curent cu cele mai noi oportunitati de cariera pentru medici specialisti, puteti sa va faceti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

Despre Autor

Raluca Ioana Marin

Studenta la Medicina, anul VI, incerc sa combin utilul cu placutul. Am un "job" full time la facultate si un job part-time, aici la MEDIjobs. Pasiunea pentru scris am descoperit-o de cativa ani si incerc sa o valorific ori de cate ori am ocazia. Chiar daca timpul nu este cel mai bun prieten al meu, prin munca si sacrificii poti reusi ce ti-ai propus.

Facebook Comment