Ghid complet pentru farmacisti: stil vestimentar, machiaj, coafura

Ghid complet pentru farmacisti: stil vestimentar, machiaj, coafura

Ca farmacist este important sa iti adaptezi stilul personal la profesia pe care o ai, astfel incat sa iti creezi o imagine credibila. De aceea, hainele purtate, bijuteriile, manichiura, tunsoarea si machiajul alese de un farmacist trebuie sa se incadreze in niste limite clare. Discretia este cuvantul care trebuie sa caracterizeze stilul personal al farmacistului. Acesta nu trebuie sa epateze in niciun fel, ci trebuie sa poarte uniforma alba, de farmacist, cu o simplitate iesita din comun.

1. Stil vestimentar recomandat farmacistilor

Se recomanda purtarea pe sub halatul de farmacist a unor haine decente, cu croiala clasica si in culori neutre. Asadar, fustele foarte scurte, pantalonii scurti, bermudele, hainele transparente, ciorapii din plasa ori pantalonii trei sferturi sunt interzise. De asemenea, pantalonii cu turul lasat ori piesele vestimentare in culori neon trebuie evitate.

Hainele vor fi mereu curate si calcate, astfel incat farmacistul sa arate impecabil. Halatul de farmacist va fi si el in stare buna. Acesta nu va fi accesorizat cu bijuterii inutile. Bratarile supradimensionate, inelele extravagante si colierele foarte mari nu sunt recomandate. Incaltarile trebuie sa arate bine si sa fie mereu curate. Se recomanda evitarea incaltarilor care lasa picioarele la vedere – papuci, sandale, saboti, precum si a tocurilor foarte inalte.

2. Manichiura recomandata farmacistilor

Barbatii care lucreaza in farmacie vor avea mereu o manichiura ingrijita, cu unghiile taiate foarte scurt si cuticule ingrijite. Femeile vor alege o manichiura simpla, cu unghii scurte si oje in culori pastelate. Manichiura de tip french este ideala pentru femeile care lucreaza pe postul de farmacist. De evitat unghiile lungi si ojele in culori stridente, precum si accesoriile de tip strasuri ori sclipici.

3. Coafura recomandata farmacistilor

O persoana care lucreaza in farmacie trebuie sa aiba o coafura cat mai simpla, ingrijita, insa deloc extravaganta. Barbatii trebuie sa fie mereu tunsi si pieptanati. Femeile ar trebui sa aleaga o tunsoare clasica, usor de intretinut. Bobul, de pilda, este o alegere inspirata. Parul trebuie sa fie mereu pieptanat, niciodata ciufulit, iar coafurile extravagante se vor evita. Accesoriile pentru cap precum palariile sau sepcile sunt complet interzise in timpul programului de lucru al farmacistului.

4. Machiaj recomandat femeilor care lucreaza in farmacie

Si machiajul purtat de farmaciste trebuie sa fie in aceeasi nota simpla si naturala. Asadar, se pot folosi produse de make-up precum fondul de ten, fardul de pleoape in nuante naturale, blush-ul discret, mascara si rujul, insa machiajul trebuie sa fie unul cat mai natural. Se recomanda evitarea fardului de pleoape sidefat ori in nuante intunecate sau prea intense, precum si a glitter-ului, dar sunt interzise si rujul rosu sau visiniu, genele false sau alte accesorii similare.

Citeste si: Care sunt optiunile de cariera ale farmacistilor

Despre Autor

Diana - Maria Stilpeanu

Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.

Facebook Comment