Lista competentelor medicale care pot fi detinute de toti Medicii Specialisti

Lista competentelor medicale care pot fi detinute de toti Medicii Specialisti

Dupa obtinerea titulaturii de Medic Specialist pe o sectie anume, medicul poate opta pentru supraspecializare alegand o competenta care este din aria specializarii sau una care poate fi aleasa de orice Medic Specialist. Iata care sunt competentele care pot fi obtinute de Medici indiferent de specializare:

Managementul Serviciilor de Sanatate

– medicii specialisti sau primari precum si farmacistii specialisti sau primari, care au parcurs un program de pregatire de l2 module cu durata de cate o saptamana in centrele universitare medicale acreditate prin ordinul MS nr. 418/2005 cu modificarile si completarile ulterioare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Sibiu, Oradea, Targu Mures si Timisoara.
– medicii specialisti sau primari care au obtinut diploma de master in Managementul serviciilor de sanatate, ca urmare a programelor de pregatire desfasurate prin catedrele de sanatate publica si management din centrele universitare medicale acreditate de ordinul MS nr. 418/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, cu durata de pregatire de minim l an (doua semestre) atestata prin diploma de masterat eliberata de UMF-urile din aceste centre.

Examenul va consta din două probe: proba scrisa si proba orala (prezentarea unei
lucrari personale), din tematica pregatirii efectuate.

 

Medicina aerospatiala
– medici specialisti sau primari confirmati intr-o specialitate medicala sau in specialitatea medicina de familie precum si medicii de medicina generala cu drept de exercitare a profesiunii de medic, care au urmat o pregatire prin curs si stagii practice cu durata de 1 an in Centrul Universitar Medical Bucuresti, pregatire atestata prin certificat eliberat de SNSPMPDSB.
Examenul va consta din doua probe: – o proba scrisa si o proba practica din tematica pregatirii efectuate.

Managementul medical al dezastrelor
– medicii si farmacistii specialisti sau primari indiferent de specialitate, precum si medicii de medicina generala, medicii dentisti si farmacistii cu drept de exercitare a profesiunii, care au efectuat curs si pregatire practica cu durata de 3 luni in Centrul Universitar Medical Bucuresti, pregatire atestata prin certificat eliberat de SNSPMPDSB, conform prevederilor ordinului MS nr.418/2005 cu modificarile si completarile ulterioare.
Examenul va consta din doua probe: – o proba scrisa si o proba practica din tematica pregatirii efectuate.

Homeopatie, Acupunctura, Apiterapie, Fitoterapie, Aromaterapie
– medicii care indeplinesc conditiile stabilite de ordinul MS nr.418/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, si care au efectuat pregatire in centrele universitare prevazute prin norma mentionata, pregatire atestata de SNSPMPDSB, dupa cum urmeaza:
– acupunctura – 3 module a cate 3 saptamani;
– homeopatie – 3 module a cate 3 saptamani sau 2 ani (10 luni/an – curs de week-end);
– apiterapie-fitoterapie-aromaterapie – 4 module a cate 2 saptamani
Examenul va consta din doua probe: o proba scrisa si o proba practica. Tematica de examen este cea aprobata de conducerea MSP sub nr. EN/1160/27.06.2006.

Ingrijiri paliative
– medicii specialisti/primari confirmati intr-o specialitate clinica inclusiv medicina de familie, precum si medicii de medicina generala cu drept de exercitare a profesiunii de medic, care au efectuat pregatire prin curs, a 12 module cu durata de cate o saptamana an centrele universitare acreditate de ordinul MS nr.418/2005 cu modificarile si completarile ulterioare (Bucuresti, Brasov), pregatire atestata prin certificat eliberat de SNSPMPDSB.
Examenul va consta din doua probe: o proba scrisa si o proba practica din tematica cursului.

 


Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri pentru Medici, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment