Ministerul Sănătății publică ordin de ghid de practică medicală în domeniul ORL

Ministerul Sănătății publică ordin de ghid de practică medicală în domeniul ORL

Ministerul Sănătății supune dezbaterii un ordin de aprobare a Ghidurilor de practică medicală în otorinolaringologie. Precum toate ordinele și proiectele aflate în transparență decizională, documentele sunt publicate pentru consultare pe site-ul instituției. 

Potrivit legii (Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății), Ministerul Sănătății, ca autoritate centrală în domeniul asistenței de sănătate publică, are ca atribuții și responsabilități și aprobarea prin ordin emis de ministru, ghiduri și protocoale de practică medicală.

Citește și Ministerul Sănătății publică lista de criterii de evaluare a angajaților. Cei evaluați vor susține un interviu cu superiorul

Potrivit sursei citate, pe baza acestor documente, fiecare spital are obligația să elaboreze protocoale terapeutice. Autorii acestui ghid sunt cadre universitare, medici primari din toate centrele universitare din România, se subliniază în documentele publicate de Minister. 

Direcţiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică judeţene și a municipiului Bucureşti, membrii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii, spitalele publice şi private, precum şi personalul medical implicat în furnizarea de servicii medicale din specialităţile implicate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Concret, întregul ghid cuprinde mai multe capitole ample precum Algoritmul pentru orientarea pacientului în funcție de patologia ORL, Patologia Infecto-Inflamatorie rinosinusală, Tulburarările de miros, Epistaxisul. Patologia Tumorală benignă rinosinusală, Patologia Tumorală malignă rinosinusală, Patologia infecto-inflamatorie oto-mastoidiană, hipoacuziile neurosenzoriale – diagnostic și reabilitare auditivă (proteze convenționale și implantabile), hipoacuzia neurosenzorială severă-profundă fără beneficiu cu proteze auditive convenționale, Algii craniofaciale, Patologia infecto-inflamatorie faringiană.

În ghid sunt abordate și noțiuni din capitolele tumorile benigne și maligne ale nazofaringelui, orofaringelui, hipofaringelui, tumori laringiene, cancerului laringian. 

Citește și INTERVIU Eugenia Tronaru, asistent medical pe secția ORL: „Cea mai mare provocare este să te adaptezi fiecărui pacient, să îi explici astfel încât să înțeleagă”

De asemenea, au fost incluse de către medicii care au contribuit și capitole dedicate traumatismelor faringiene, sforăitului cronic și sindromului de apnee de somn, patologiei infecto-inflamatorie și tumorală laringiană. Pentru fiecare dintre diagnosticele din categoriile menționate, medicii și profesorii prezintă în acest ghid cum se poate aborda fiecare afecțiune în parte. 

La fiecare dintre diagnostice, medicii oferă îndrumări pe câteva direcții, precum: Diagnostic clinic, Investigații paraclinice obligatorii, Investigații paraclinice opționale – în funcție de caz- , Consulturi interdisciplinare, Tratament medical, Tratament chirurgical, Urmărirea pacientului. 

Citește și INTERVIU dr. Andrian Cuzub, Medic Specialist ORL: “Medicina Este Ca Un Rebus – Mereu Cauţi Răspunsuri Și Rezolvări.”

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment