Voluntarii au o probabilitate de 27% mai mare de a-si gasi un loc de munca

Voluntarii au o probabilitate de 27% mai mare de a-si gasi un loc de munca

Pe 8 mai, voluntarii si personalul angajat al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania au sarbatorit Ziua mondiala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii, instituita de catre Comitetul Internaţional al Crucii Roşii inca din 1859.

Pentru multi dintre noi, Crucea Rosie este sinonima cu voluntariatul, institutia fiind destul de activa in comunicarea proiectelor de voluntariat pe care le deruleaza.

De ce este important sa fii voluntar si mai ales cum iti poti face un rost si un inceput de cariera practicand voluntariatul? Cum te ajuta acest lucru in cariera ta?

Statistici precum cele publicate de surse guvernamentale din SUA, au  constatat ca voluntarii au o probabilitate de 27% mai mare de a-si gasi un loc de munca. De asemenea, voluntarii fara diploma de liceu au o probabilitate de 51% mai mare de a gasi un loc de munca, iar voluntarii care traiesc in zonele rurale au o probabilitate de 55% mai mare de a găsi un loc de munca.

Sursa raportului o regasiti aici.

Daca iti doresti sa incepi o cariera care are legatura cu serviciile medicale sau de asistenta sociala si umanitara, da, voluntariatul poate fi schimbarea pe care o astepti in cariera ta, inclusiv in cadrul programelor de voluntariat pe care le organizeaza Crucea Rosie. Citeste aici mai multe despre proiectele de voluntariat si institutiile care le organizeaza.

Confom datelor furnizate de Crucea Rosie Romana, angajatii si voluntarii acestei institutii ajung in fiecare an la mai mult de 600 000  de persoane, oferind pasistenta umanitara adaptata la nevoile comunitatilor unde se afla acestia.

Printre activitatile Crucii Rosii se numara interventia si pregatirea populatiei in situatii de dezastru, diseminarea valorilor umanitare, cursuri de prim ajutor, campanii de educatie pentru sanatate pana la programe sociale care acopera in primul rand nevoile de baza ale populatiei vulnerabile. Prin programele instituite, voluntarii de la Crucea Rosie pot ajuta oamenii sa se pregateasca, sa gestioneze si sa se recupereze dupa un dezastru sau o criza.

Pentru copiii si tinerii proveniti din familii nevoiase, Crucea Rosie Romana a infiintat mai multe centre comunitare de zi (Centrul EGAL) unde acestia beneficiaza de mancare calda si servicii de dezvoltare a abilitatilor de viata.

In Romania, Societatea Nationala de Cruce Rosie Crucea Rosie este prezenta la nivel de teritoriu in fiecare judet, cu 47 de filiale judetene si de sector ale municipiului Bucuresti, 83.659 membri cotizanti, 6 600 de  voluntari si 343 de angajati.   

Regasiti aici mai multe informatii despre Crucea Rosie Romana si despre proiectele pe care le desfasoara si te pot ajuta in cariera ta.

Daca doresti sa fii la curent cu oferte de cariera, dar si cu noutatile din domeniul medical, creeaza un cont gratuit pe MEDIjobs aici.



Despre Autor

Magda Purice

Sunt acel gen de om care scrie cu dorul de a fi asistent medical macar pentru o zi iar cand vine ziua aceea, ar face orice sa se intoarca la masa de scris. Educata ca jurnalist, instruita ca asistent medical, sunt mereu in preajma cuvintelor si a oamenilor.

Facebook Comment