Procedura de eliberare a avizului de liberă practică 2021 a fost modificată

Procedura de eliberare a avizului de liberă practică 2021 a fost modificată

Procedura de eliberare a avizului de liberă practică pentru 2021 a suferit o modificare. Potrivit unei decizii adoptate de membrii Consiliului Național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), avizele vor fi eliberate la data începerii activității profesionale sau chiar în ultimul trimestru al anului în curs – pentru anul următor. 

Cum se proceda înainte: vechea hotărâre adoptată la finele anului trecut (21 noiembrie 2019) spunea că avizul anual este valabil pentru anul calendaristic în curs, iar membrii OAMGMAMR pot cere documentul pentru anul următor, în perioada 1 noiembrie anul în curs – 31 martie anul următor.

Citește și România a obținut recunoașterea automată a diplomelor de asistent medical generalist emise înainte de 2007

Odată cu noile modificări, vechea hotărâre se abrogă.

Pe scurt, de acum încolo, aceste avize vor fi eliberate până la finalul acestui an (31 decembrie 2020) și nu până pe data de 31 martie 2021. 

Potrivit hotărârii, avizul este eliberat la cerere dacă sunt îndeplinite – cumulativ – următoarele condiții prevăzute de legea în vigoare: 

– să existe asigurare de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională, valabilă pentru anul calendaristic pentru care se solicită avizul, cu respectarea sumei minime de asigurare prevazută legal pentru locul de muncă în care solicitantul exercită profesia de asistent medical/moașă;

– plata cotizației să fie la zi;

– să fie realizat numărului minim de credite de educație profesională continuă pe anul în curs.

Citește și De ce e important sa iei in serios cursurile cu puncte EMC ca asistent medical

De menționat este că toate aceste condiții de întrunit au rămas neschimbate.

Pentru cei care solicită acest aviz și nu îndeplinesc toate condițiile menționate anterior și cei care îl cer după data de 31 decembrie 2020, documentul anual este eliberat cu valabilitatea doar de la data solicitării și a îndeplinirii tuturor cerințelor.

Hotărârea adoptată de  Consiliul OAMGMAMR atrage atenția asupra faptului că răspunderea pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist, moașă sau de asistent medical fără aviz anual îi revine membrului OAMGMAMR în cauză, precum și angajatorului.   

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment