INTERVIU dr. Remus Stratulat, medic estetica dentara: „Fiecare pacient merita maximul posibil”

INTERVIU dr. Remus Stratulat, medic estetica dentara: „Fiecare pacient merita maximul posibil”

Domnul doctor Remus Stratulat isi intampina toti pacientii cu un zambet, pe care il considera de baza pentru prima impresie, cu toate ca majoritatea persoanelor se lasa coplesite de grijile cotidiene si nu-i mai acorda importanta necesara. Nu degeaba i se spune „Arhitectul de zambete”.

Recunoaste ca este un pacient dificil, motiv pentru care si-a gasit greu un medic stomatolog, insa apreciaza pacientii carora le pasa de sanatatea lor dentara si care vor sa isi cunoasca problemele dentare. Pe cei care isi doresc o transformare radicala ii ajuta sa inteleaga impactul unui tratament pe termen lung, care le poate schimba viata. In cabinetul sau incearca sa faca si educatie financiara pentru ca este convins ca o constientizare mai mare asupra importantei preventiei ar diminua problemele si complicatiile ulterioare.

Pe plan profesional, crede in supraspecializare si sustine ca fiecare medic trebuie sa isi aleaga un domeniu in care sa exceleze. Insa, inainte de imbunatatirea abilitatilor profesionale este necesara evolutia pe plan uman. Pentru ca inainte de medic, esti om.

1. Care a fost momentul in care ati stiut ca doriti sa deveniti medic stomatolog? Ati avut un model/un mentor profesional?

Cred ca au fost mai multe momente care m-au directionat catre acest drum. Am avut din copilarie o mare pasiune pentru tot ce inseamna frumos, chiar si in zona de modelling, si dorinta foarte mare de a fi arhitect am redirectionat-o catre „arhitectura dentara”. Verisoara mea este medic stomatolog si este un model din punct de vedere profesional.

2. Care a fost cel mai mare efort (emotional, fizic, material) pe care l-ati facut pentru a va vedea visul cu ochii?

Din fericire, avem capacitatea sa uitam repede momentele grele din viata, am avut parte de foarte multe deoarece pentru mine implicarea intr-un domeniu, profesie, business, inseamna „Totul sau nimic”. Au fost eforturi nenumarate si in continuare sunt. Eu ca persoana pun extrem de multa emotie si energie in tratamentele pe care le fac, consider ca fiecare pacient merita maximul posibil. Uneori ajung extrem de obosit acasa, insa multumit ca am facut tot ce se putea si pacientul este entuziasmat de zambetul nou.

3. Ce compromisuri considerati ca trebuie sa faca un medic cu privire la viata personala? Medicii buni fac mai multe sau mai putine compromisuri?

Sunt etapele de inceput in care e nevoie de mult timp de investit si familia trece in plan secund. Cred ca acest compromis poate fi diminuat cu o comunicare sincera si obiective clare.

4. Care este calitatea pe care o apreciati cel mai mult la un pacient? Dar defectul pentru care nu aveti toleranta?

Apreciez pacientii carora le pasa de sanatatea lor dentara, care vor sa inteleaga real care sunt problemele lor dentare si la cei care isi doresc o transformare radicala sa constientizeze impactul pe termen lung.  Pare mult ca nu tolerez, insa recunosc ca nu sunt de acord cu pacientii care iau in batjocura actul medical.

5. Ce rol joaca zambetul pentru prima impresie? Cat de multa importanta acorda romanii zambetului?

Are un rol principal, dupa parerea mea. Romanii sunt destul de stresati de atat de multe lucruri si uita de aspectul zambetului.

6. Lipsa de informare, nepasarea sau veniturile mici sunt cauza principala pentru care romanii nu merg la dentist? Ce anume v-ati dori sa faceti in acest sens, daca v-ar sta in putere?

Informatie exista extrem de multa, din pacate observ multa nepasare si preventia nu este luata in calculul bugetului familiei. Cred ca o educatie financiara ar duce si la diminuarea problemelor medicale, in general.

Ceea ce fac in acest sens, este multa educatie in cabinet. In momentul in care o persoana ajunge la mine, imi aloc foarte mult timp sa-i explic toate problemele existente si viitoare si ce are de facut.

7. Credeti in supraspecializarea medicilor stomatologi? Din ce motiv?

Da, stomatologia este complexa si sustin ca fiecare medic sa-si aleaga o parte din ea si sa o faca la nivel maxim de performanta.

8. Cat de mult conteaza pentru dumneavoastra dezvoltarea profesionala? Ce cursuri v-ati dori sa urmati in viitor sau la ce interventii stomatologice v-ar placea sa luati parte?

Pentru mine conteaza dezvoltarea profesionala, insa si dezvoltarea personala si spirituala. Inainte de a fi medic, sunt OM, si asta inseamna ca e necesar sa evoluez prima data ca si OM si apoi abilitatiile profesionale se pot dobandi usor. M-am focusat pe estetica dentara si consider ca aici este locul meu.

9. Care a fost cel mai dificil caz pe care ati reusit sa il rezolvati?

Fiecare caz are o anumita complexitate. In cazul aplicarii fatetelor dentare este un efort mare in cazurile in care pacientul sufera de bruxism.

10. Ce fel de pacient sunteti? Respectati controalele stomatologice de rutina?

Sunt un pacient foarte dificil. A fost greu sa-mi aleg medicul.

11. Ce recomandati unui medic aflat la inceput de drum: cabinet propriu sau colaborare cu un cabinet consacrat?

Ii recomand sa realizeze o colaborare.

12. Daca ati putea-o lua de la inceput cu privire la cariera dumneavoastra profesionala, ce ati schimba?

Probabil ca nu as schimba mare lucru, poate mi-as asuma mai devreme brandul personal „Arhitectul de zambete” .

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment