#curateniadeprimavara a casutei de mail

#curateniadeprimavara a casutei de mail

In orice domeniu de profesional avem nevoie de rezultate bune pentru a fi motivati. Atunci cand vorbim despre medicina, efortul depus este si mai mare, deoarece este esential ca rezultatele finale sa fie 100% calitative.

Tu, avand harul de a fi medic, ai un singur scop: ameliorarea si mentinerea starii de sanatate a pacientilor. Pentru indeplinirea acestui scop, rezultatele bune trebuie sa aiba ca punct de pornire o planificare atent aleasa in ganduri, in activitati si, desi poate pare greu de crezut, in casuta de e-mail. Orice activitate care este consumatoare de timp te va impiedica sa fii mai aproape cu o secunda, o ora sau o zi de reusita.

Tie ti s-a intamplat vreodata sa primesti un numar mare de mesaje pe adresa de e-mail? Iti poti da seama de faptul ca volumul mare al corespondentei electronice este coplesitor in momentul in care intri sa verifici un raspuns pe care l-ai primit de la directorul medical in urma cu 9 zile, spre exemplu,  iar o ora mai tarziu constati ca te afli la acelasi stadiu al cautarii. Noi iti propunem 4 solutii de curatare a casutei de mail:

1. Foloseste etichete sau categorii pentru a sorta mail-urile primite

Curatenia de primavara ajunge la un nou nivel – cel electronic. Mesajele pot fi organizate eficient prin etichetarea lor, astfel incat sa se faca o impartire clara a subiectelor de discutie. De exemplu, poti avea categorii precum: „Pacienti”, „Rapoarte lunare”, „Reviste si site-uri medicale” (de la care primesti zilnic newslettere), „Externe”, „Feedback”, „Conferinte medicale”. Aceste etichete pot fi personalizate in functie de ariile tale de interes si, totodata, in functie de tipul mesajelor pe care le primesti constant. O alta modalitate de denumire a folderelor poate fi in functie de anii de activitate profesionala („2016”, „2017”, „2018”).

2. Foloseste aplicatia SaneBox

Continuam curatenia de primavara si ajungem la nevoia de a avea ordine printre mesajele nedeschise niciodata, dar care ocupa spatiu inutil in inboxul tau. Tu cate mesaje necitite ai in casuta de mail? Cate dintre ele sunt cu adevarat importante? Daca nu ai inca un raspuns pentru aceste intrebari, stai fara grija! Exista un serviciu, SaneBox, care poate fi asociat cu orice alt serviciu de e-mail folosit de tine: Yahoo, Gmail, Outlook, etc. Prin intermediul aplicatiei, mesajele tale vor fi scanate, iar, ulterior, mesajele identificate ca fiind lipsite de importanta pentru tine vor fi mutate intr-un folder creat automat cu denumirea „@SaneLater”.

3. Creeaza raspunsuri automate pentru intrebarile frecvente

Numarul mare de mesaje care ne intra in casuta poate provoca probleme serioase pe de o parte la nivelul productivitatii noastre si, pe de cealalta parte, la nivelul psihicului nostru. Revenind iar si iar la mesaje cu subiecte similare, activitatile esentiale de la locul de munca sufera amanare. Sfatul nostru este sa iei in considerare varianta crearii unei liste a raspunsurilor frecvente pe care sa le poti muta de la un destinatar la altul cu ajutorul butoanelor „copy”-„paste”. Daca pana acum erai obisnuit sa primesti un mesaj si sa il amani din cauza lipsei de timp, de acum inainte, prin intermediul acestei practici, tu poti sa oferi rapid un raspuns. Acest lucru va diminua numarul de mesaje necitite stranse in casuta de mail.

4. Foloseste Unroll.me

Aceasta aplicatie te va ajuta sa te dezabonezi de la newsletterele pe care nu mai vrei sa le primesti. Poti alege fie sa ti se stearga mesajele care nu mai prezinta acelasi interes ca in momentul activarii lor, fie sa iti fie repartizate toate newsletterele intr-un singur mail, o data pe saptamana sau pe luna. Aplicatia este compatibila cu Yahoo si Gmail si cu siguranta te va ajuta sa reduci din numarul mail-urilor neimportante si, in acest fel, vei avea si mai mult timp la dispozitie pentru rezolvarea sarcinilor care merita cu adevarat atentie.

Curatenia de primavara in casuta de mail te va ajuta sa fii organizat si in acelasi timp eficient. Fii aproape de pacientii tai si fizic, dar si in scris si ofera-le raspunsurile de care acestia au atat de mult nevoie!

 

Daca esti specialist medical si vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri, fa-ti un cont gratuit pe MEDIjobs, in doar 5 minute aici.

 

Despre Autor

Simion Tatiana

Imi place sa cred despre mine ca sunt un bun comunicator, nu datorita felului in care vorbesc, ci datorita felului in care stiu sa ii ascult pe ceilalti!

Facebook Comment