Cum te afecteaza comportamentul iresponsabil in gasirea unui job de asistenta medicala?

Cum te afecteaza comportamentul iresponsabil in gasirea unui job de asistenta medicala?

Comportamentul, atitudinile pe care le impartasim in societate ne afecteaza fara doar si poate relatiile cu cei din jur. In momentul in care dorim sa ne angajam, atitudinea este un punct cheie deoarece poate influenta alegerea angajatorului in privinta acordarii job-ului.

Daca ne gandim la definitia cuvantul “profesionist”, de cele mai multe ori ne ducem cu gandul la seriozitate. Putem avea multe si valoroase abilitati  intr-un domeniu, insa daca nu demonstram ca putem fi persoane de incredere, nimeni nu ne va lua in serios. Titlul de asistent medical implica responsabilitate si asumare iar felul in care relationam cu oamenii este vital cand vorbim despre acest domeniu. Comportamentul nostru intr-o situatie din viata de zi cu zi ne poate ghida catre un comportament general valabil. Acest lucru poate fi sesizat de un specialist in recrutare, fapt care ar afecta oferirea unui job potrivit nevoilor candidatului.

Dovezile unui comportament iresponsabil pot fi:

  • inscrierea pentru orice post, chiar daca nu-ti este potrivit.

  • lipsa atentiei in momentul inscrierii pentru un post- pot aplica candidati necalificati sau orasul unde e postul nu coincide cu domiciliul candidatilor

  • confirmarea participarii la interviu si neprezentarea

  • lipsa confirmarii sau anularea interviului fara anuntare in prealabil, prin telefon sau mail

  • furnizarea de informatii false sau incomplete in CV

  • incapacitatea de a spune “nu” unei oferte, apeland la minciuna sau disparitia fara nicio justificare

Sunt apreciati candidatii care dau dovada de maturitate si isi asuma faptele, astfel angajatorul va sti care e statusul prezent. De cele mai multe ori, candidatii traiesc cu impresia ca daca nu se mai prezinta la un interviu sau nu mai raspund la telefon, vor fi uitati si totul va fi ca inainte. De fapt, ei nu sunt constienti ca CV-urile lor sunt salvate in baza de date iar cand vor aplica pe viitor se pot confrunta cu probleme din cauza unor oportunitati anterioare, pe care nu le-au onorat cu seriozitate. Persoana care se ocupa de recrutare va ocoli un candidat care in trecut a dat dovada de imaturitate, care a manifestat un comportament iresponsabil.

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment