Cum sa iti transformi traseul catre munca intr-unul mai placut

Cum sa iti transformi traseul catre munca intr-unul mai placut

Suntem tot timpul pe graba, iar de multe ori, singurul lucru pe care ni-l dorim este sa avem mai mult timp. Medicina este una dintre ramurile profesionale care presupune mai multa concentrare si care consuma mai mult timp. Asa ca, pentru tine, ca medic sau asistent medical, timpul personal este pretios. Printre programari, consultatii, tratamente si multe cazuri medicale, trebuie sa ramai mereu organizat si sa iti schitezi planuri zilnice. Organizarea eficienta a timpului poate incepe din momentul in care pleci spre locul de munca.

Dr. Kiron Chatterjee, un profesor asociat de la University of the West of England-Bristol, a descoperit ca modul in care iti petreci drumul spre locul de munca influenteaza starea de bine. Aceasta constatare reprezinta rezultatul unei cercetari derulate timp de 5 ani pana la finele anului 2017. Sfatul nostru pentru tine este sa transformi acest timp intr-unul mai placut, care sa iti aduca o stare de bine pe tot parcursul zilei. Daca nu ai o idee clara cum sa faci asta, noi iti sarim in ajutor cu o serie de activitati pe care le poti desfasura fie in drumul parcurs cu masina personala, fie in cel parcurs cu transportul in comun:

 

1. Utilizeaza aplicatiile din domeniu

Daca circuli cu mijloacele de transport in comun, aceasta activitate te-ar putea ajuta sa te mentii ocupat pe parcursul drumului spre munca si, in acest fel, vei avea posibilitatea sa fii tot timpul la curent cu noutatile din domeniu. Iti spuneam intr-un articol anterior ca aplicatia NEJM Knowledge + IM Review  permite evaluarea cunostintelor tale prin intermediul unor exercitii cu variante multiple de raspuns. Incearc-o si tu si poate vei descoperi informatii noi si utile pentru profesia ta!

2. Aplicatii pentru exersarea limbilor straine

O alta modalitate de a-ti petrece timpul in drum spre munca este aceea de a exersa limbile straine care sunt de interes pentru tine. Daca timpul nu este suficient pentru a face asta acasa, exersarea acestora in transportul in comun este o optiune care merita incercata. Iti recomandam sa incerci MemriseLingua.lyLearnEnglish Grammar UK Edition sau Busuu.

3. Asculta Audiobooks sau Podcasts

Podcast-urile pot fi o alternativa la emisiunile de la radio (de care, poate, te-ai plictisit) si surse excelente de inspiratie si educatie, care abordeaza teme extrem de variate precum: istorie, politica, tehnologie, arta, business, stiri, comedie, spiritualitate, muzica etc. Mai mult, exista o multime de podcast-uri realizate pe teme medicale  – despre sase dintre acestea am amintit in articolul de aici, fiind unele dintre cele mai populare podcast-uri din domeniul sanatatii, recomandate chiar de membri ai comunitatii medicale.

4. Apeleaza la transportul cu bicicleta

De multe ori, stresul din timpul zilei este cauzat si de timpul indelungat petrecut pe drum pana la job si inapoi. Aglomeratia din trafic este greu de evitat daca te deplasezi cu masina personala sau cu transportul in comun. Asa ca, daca distanta pana la cabinetul sau spitalul unde lucrezi nu este foarte mare, noi te incurajam sa mergi cu  bicicleta. In acest fel, poti transforma timpul pierdut in trafic, intr-un timp pe care il dedici miscarii fizice. Prin aceasta cale, iti amintim ca este important sa ai grija de sanatatea celorlalti, dar la fel de important este sa nu uiti de sanatatea ta.

5. Renunta in a mai fi pe graba

Graba strica treaba, iar in cazul tau, graba iti poate strica starea de spirit. Pacientii au nevoie de tine in cea mai buna forma a ta. Insa, sa fii pe fuga inca de la prima ora a diminetii te poate epuiza. Poti evita aceasta situatie plecand mai devreme cu 10 minute de acasa. Fa-ti timp si pentru gustarea de dimineata si savureaza cafeaua linistit in drumul spre cabinet.

 

Noi te sfatuim sa tii cont de lucrurile care te fac fericit si sa iti actualizezi aceasta lista cu lucrurile care te fac cu adevarat sa te simti relaxat.

Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de cariera pentru specialistii medicali, fa-ti un cont gratuit, in doar 5 minute aici.

Despre Autor

Simion Tatiana

Imi place sa cred despre mine ca sunt un bun comunicator, nu datorita felului in care vorbesc, ci datorita felului in care stiu sa ii ascult pe ceilalti!

Facebook Comment