Cum sa iti gasesti un job de asistent medical dupa mai multi ani de pauza?

Cum sa iti gasesti un job de asistent medical dupa mai multi ani de pauza?

Majoritatea dintre noi opteaza pentru o pauza la un moment dat in cariera fie in urma unei concedieri, fie in mod voluntar pentru concediu neplatit, concediu de crestere copil sau concediu medical. Indiferent de contextul in care ai luat aceasta decizie, este important sa stii ca acesta este momentul potrivit in care te poti gandi la ce poti face in aceasta perioada astfel incat reintoarcerea in piata medicala sa fie facila.

De cele mai multe ori, aceasta tranzitie poate fi dificila, plina de provocari, insa noi venim in intampinare cu cateva sfaturi care iti pot fi de folos:

 

  1. Concentreaza-te pe ceea ce iti doresti sa devii

Este posibil ca dupa ce ai lucrat intr-o clinica, sa iti doresti sa avansezi pe o anumita sectie intr-un spital sau sa lucrezi intr-o clinica unde sunt efectuate tratamente mai avansate. Inainte de a incepe sa trimiti cv-ul la cat mai multi angajatori, poti face o lista cu lucrurile pe care ai vrea sa le inveti. Ulterior, poti cauta doar acei angajatori care sunt dispusi sa te sustina in procesul de invatare.

 

  1. Imbunatateste-ti abilitatile

In functie de momentul in care ai incetat activitatea ca asistent medical, este posibil sa ai nevoie de o actualizare a informatiilor sau chiar sa inveti altele noi. In timpul cautarile de noi oportunitati, fii atent/a la studiile necesare dar si abilitatile si certificarile extra care sunt cerute de angajatori. Astfel, vei putea identifica daca ar trebui sa iti iei noi certificari sau daca este necesara revalidarea studiilor.

 

  1. Socializeaza

In prima faza, poti relua legatura cu fostii colegi de munca sau cu fostii colegi de scoala postliceala/universitate. Le poti spune ca ai vrea sa te intorci in domeniul medical si ei te pot indruma catre posturi care sunt libere. O alternativa ar fi sa iti creezi sau reactivezi contul din medijobs.ro. Specialistii in recrutare iti pot prezenta ofertele care sunt potrivite pentru tine si te pot ajuta cu informatii despre parcursul in cariera al unui asistent medical.

De ce iti recomandam sa faci cunoscute intentiile tale?

Este important sa comunici ceea ce iti doresti de la un nou angajator deoarece poti afla informatii noi care pot fi importante pentru o eventuala angajare.

 

  1. Cv-ul tau are nevoie de imbunatatiri?

Cv-ul construieste o prima imagine despre tine in fata angajatorului. Fii sigur/a ca la el va ajunge cea mai buna versiune si ca toate experientele tale profesionale sunt trecute. Urmareste cu atentie Modelul unui cv medical de nerefuzat si cu siguranta nu vei da gres.

!! Important!! Cele mai multe respingeri care se realizeaza dupa trimiterea cv-ului sunt cauzate de greselile de ortografie. Poate nu vei sti niciodata de ce nu ai fost chemat la un interviu, insa acum te poti asigura ca acest aspect nu a influentat decizia recrutorului.

Bonus! Vezi 5 greseli intalnite des in CV-uri (conform unui manager de recrutare de la Google)

 

Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri si articole din domeniul medical, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment