Cum sa capatati experienta ca asistent medical debutant

Cum sa capatati experienta ca asistent medical debutant

Cu siguranta v-ati confruntat cu problema experientei dupa terminarea studiilor, indiferent de specializare. Aveti nevoie de experienta pentru a obtine un loc de munca, dar aveti nevoie de un loc de munca pentru a obtine experienta. Este greu sa obtineti un job ca asistent medical debutant, dar exista cateva solutii care va pot ajuta sa practicati aceasta meserie inainte de a va angaja.

Obtinerea specializarii de asistent medical este cea mai mare realizare, insa acum este timpul sa profesati. Inceputul ar putea fi un pic coplesitor, dar il puteti simplifica.

Iata 10 modalitati prin care puteti capata experienta ca asistent medical debutant, inainte de angajare:

Profitati de stagiile de practica

Explorati oportunitatile pe care scoala le ofera pentru a face practica cat mai mult. S-ar putea sa nu fiti entuziasmati de ideea de a lucra gratuit, dar aceasta este o oportunitate pentru a capata experienta necesara in cazul angajarii. De asemenea, aceasta oportunitate va poate ajuta sa descoperiti specializarea de care sunteti pasionati.

Citeste si: Prima zi de muncă în calitate de asistent – la ce să te aștepți și cum să o faci să fie mai plăcută?

Alegeti-va un mentor

Programele de mentorat sunt o modalitate excelenta pentru cariera profesionala. Exista sanse mari sa cunoasteti deja pe cineva care v-ar putea ajuta sa va indeplinti obiectivele de cariera. Poate ca unul dintre fostii profesori sau chiar medicul la care mergeti sa va tratati ar putea sa va ajute in acest sens. Aceasta persoana va poate oferi sfaturi si va poate invata multe lucruri utile pentru cariera de asistent medical.

Puneti in practica teoria invatata chiar in timpul scolii

Daca va puteti gestiona timpul cu intelepciune, incercati sa imbinati orele de studiu cu cele de practica la un spital sau clinica. In prima faza mergeti pentru a capata experienta ca asistent medical, iar pe parcurs poate reusiti sa ocupati si un post acolo.​

Faceti voluntariat cat mai mult

Spre deosebire de stagiile de practica din timpul scolarizarii, pe care le urmeaza toti studentii, nu exista o competitie la fel de mare si pentru posturile de voluntari. Cu toate acestea, este indicat sa faceti cat mai mult voluntariat pentru ca va ajuta sa capatati experienta. Ati putea lucra pentru o organizatie precum Crucea Rosie, un loc unde puteti invata foarte multe lucruri utile pentru cariera de asistent medical.

Incepeti cu orice specializare va este data

Daca vi se ofera oportunitatea de a lucra ca asistent medical debutant, nu refuzati oferta, chiar daca este posibil sa nu fie specializarea dorita, dar este o metoda buna pentru a obtine experienta. O greseala majora pe care o fac studentii si absolventii este inlaturarea ofertelor de munca in afara specializarii lor. Experienta este necesara si poate duce intotdeauna la ceva mai bun.

Citeste si: Esti asistent medical debutant, stii ce sectie ti se potriveste?

Faceti-va prieteni din domeniul medical

Contactele sunt cruciale pentru orice cariera, iar domeniul medical nu face exceptie. Indiferent daca tineti legatura cu mama celui mai bun prieten care este cadru medical sau cu medicii la care va tratati, este important, pentru ca nu stiti niciodata de unde apare o oportunitate de angajare, iar acele persoane pot apela direct la sursa.

Orice experienta in spital este benefica

Daca nu aveti prea mult noroc sa gasiti un post de asistent medical de prima data, acceptati un post in spital chiar de functionar clinic sau sa lucrati in cercetare, programare medicala etc. Este intelept sa vedeti toata experienta la fel de relevanta. La urma urmei, veti avea totusi sansa de a cunoaste partea administrativa si manageriala a locului de munca si, probabil, va veti face relatii si cunostinte care va pot ajuta in cariera.

Citeste si: Care sunt principalele atributii ale unui asistent debutant!

Incepeti de jos

Chiar daca va doriti sa lucrati de la inceput intr-o clinica sau spital, nu evitati posturile care se scot in azile sau diferite alte institutii. Un asistent medical poate avea sanse sa capete experienta relevanta si in aceste locuri.

Optati pentru programe de recrutare

Exista programe de recrutare in domeniul medical care va pot ajuta sa va gasiti mai usor un loc de munca. Aflati ce ofera scoala pe care ati absolvit-o si vorbiti si cu alti elevi si asistente despre experientele lor cu programele de recrutare.

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment