Cum procedezi daca apare ceva neprevazut inaintea unui interviu de angajare

Cum procedezi daca apare ceva neprevazut inaintea unui interviu de angajare

In momentul in care esti intr-o cautare activa pentru un nou loc de munca, indicat este sa aplici la cat mai multe posturi dintre cele disponibile, insa, doar daca acestea ti se potrivesc. Fie ca esti debutant si esti in cautarea primului job, fie ca esti un candidat cu o experienta de lucru importanta in spate si cauti o portita de avansare profesionala si/sau financiara, drumul spre gasirea locului de munca potrivit poate fi, de multe ori, nu cel mai usor. O atitudine gresita este un prim pas care te conduce spre o cautare care pare ca nu are final. Poate ca nu te-ai gandit de foarte multe ori, insa, odata ce ai aplicat la mai mult de doi angajatori, este foarte util sa onorezi cu prezenta orice interviu de angajare, astfel incat, la final sa te decizi asupra uneia.

Stii exact ce iti doresti? Ai in minte cerintele clare pe care le vrei de la angajator? Vrei sa lucrezi doar intr-un anumit spital? Daca inainte de prezentarea la un interviu, dupa 5 minute de gandire, nu ai inca un raspuns, este posibil sa fii confuz, iar participarea la toate interviurile programate sa fie pasul care te va face sa te hotarasti asupra unui plan de cariera pe care vrei sa il urmezi.

In situatia in care, din cauza unor lucruri care au aparut neprevazut, iti este imposibil sa ajungi la unul dintre interviurile confirmate, este necesar sa urmezi cativa pasi pentru a te asigura ca nu vei elimina posibilitatea unei viitoare programari. Noi iti propunem sa ii parcurgem impreuna:

1. Trimite o notificare avansata pentru anularea interviului.

Daca te afli intr-o situatie fara iesire, care necesita o prezenta obligatorie, noi iti recomandam sa-l anunti din timp pe recruiterul tau despre neparticiparea ta la interviu . Contacteaza recruiterul sau angajatorul cat mai repede posibil de la aflarea vestii schimbarii planurilor tale. Alege sa il anunti telefonic. Modul in care tu iti alegi cuvintele pentru a explica situatia, ii va da de inteles recruiterului ca esti un candidat de incredere, care, desi a amanat un interviu, la urmatoarea programare se va prezenta negresit. Da dovada de sinceritate si vei primi ce iti doresti!

2. Ofera o solutie!

Un proces de recrutare poate avea de suferit modificari odata cu amanarea ta. Pentru recruiter, acest lucru poate insemna timp in plus pentru demararea procedurilor gasirii unui nou candidat. Din acest motiv, pentru a te asigura ca oferi persoanei care se ocupa de posibila ta angajare un sentiment de incredere si dorinta de a colaborara in continuare, este important sa vii cu o solutie chiar din momentul anularii programarii:reprogramarea interviul pentru o alta zi.

3. Trimite un mesaj recruiterului dupa apelul telefonic.

Fie daca trimiti mesajul imediat dupa apel, fie daca il trimiti inaintea interviului, recruiterul va fi incantat sa simta interesul tau. Daca nu esti sigur de locatia interviului sau daca esti curios de numele persoanei care te va intervieva, pune intrebarile pe care le ai intr-un mesaj, iar recruiterul va actiona imediat. Uite si un exemplu:

 Buna ziua,

 Asa cum am stabilit telefonic, doresc reprogramarea interviului pentru postul X. Imi doresc foarte mult o colaborare si nu vreau ca neparticiparea mea initiala sa imi afecteze o colaborare cu aceasta clinica. As vrea sa confirm inca o data cu dumneavoastra daca locatia ramane cea initiala?

Va multumesc pentru intelegere!

O zi frumoasa,

Nume Prenume

 

4. Ramai profesionist.

 Dupa cum precizam si la inceputul articolului, atitudinea are o importanta deosebita. Este benefic sa stii cand sa vorbesti, ce sa vorbesti si mai ales cum sa vorbesti. Ramai politicos, implicat si atent la cuvintele rostite. Nu uita sa iti pastrezi zambetul in voce si asigura-te ca ai o usa deschisa spre un viitor frumos.

 

Tine minte ca neprevazutul este un aspect al vietii noastre. Un job caruia nu ii oferi toata garantia in etapa initiala, in urma unui interviu se poate transforma in oportunitatea de cariera pe care tu o cautai. Ai participat la interviu, ai pus toate intrebarile necesare, iar raspunsurile primite ti-au dat incredere ca sentimentul gasirii locului potrivit exista!

 

Daca nu ai inca un cont si vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri, fa-ti un cont gratuit pe MEDIjobs, in doar 5 minute aici.

Despre Autor

Simion Tatiana

Imi place sa cred despre mine ca sunt un bun comunicator, nu datorita felului in care vorbesc, ci datorita felului in care stiu sa ii ascult pe ceilalti!

Facebook Comment