Cum poti evita sa tastezi cuvinte gresite in CV in doar 4 pasi

Cum poti evita sa tastezi cuvinte gresite in CV in doar 4 pasi

    Stim deja ca esti absolventul unui facultati de medicina si poate chiar ai deja experienta in domeniu, cu siguranta esti o persoana inteligenta si cu siguranta stii suficienta gramatica pana la aceasta varsta.

Totusi recrutorii considera gresilile de exprimare ca fiind o neglijenta sau neatentie, lucruri clar neadmise in cariera medicala, indiferent de specialitate.

Iata 4 pasi simpli de urmat pentru a evita aceste greseli de redactare/gramaticale:


1. Verifica regulile gramaticale inainte!


Chiar daca erai un elev eminent, exista momente in care te poti bloca pe un anumit aspect, daca nu esti sigur ca iti amitesti o regula cel mai bine verifica inainte! In ultima perioada au aparut multe site-uri care te pot ajuta sa scrii corect gramatical conform noului DOOM. Un simplu search pe google te poate ajuta ulterior sa obtii jobul mult visat!

2. Foloseste tehnica: Draft – Verificare – Final Curat


Inca din copilarie erau materii unde aveai 2 caiete si doar cand erai corectat copiai totul pe caietul “bun/de curat”. Acesta tehnica o poti folosi si acum doar putin diferit! Este demonstrat stiintific faptul ca creierul uman dezvolta coerent ideea pe care doreste sa o comunice, insa aceasta nu coincide cu ceea ce verbalizezi in final. Cel mai simplu, scrie o data tot ce doresti sa apara in CV, iar  apoi ia o scurta pauza de relaxare inainte sa revii asupra textului. Astfel, cand il vei citi a doua oara, vei acorda mai multa atentie cuvintelor in sine si nu ideilor.

3. Citeste textul cu voce tare

Atunci cand citim in gand, involuntar, avem tendinta de a citi mult mai repede si parcurgem textul fara sa observam eventualele greseli care s-au strecurat. Daca citesti un text cu voce tare, te vei simti obligat sa respecti semnele de punctuatie si vei incerca sa ai o anumita tonalitate, fara sa te grabestu, astfel incat orice greseala gramaticala va iesi imediat in evidenta.

4. Solicita o a 2-a parere!

Atunci cand consideri ca ai terminat de redactat CV-ul tau sau Scrisoarea de intentie, roaga pe cineva apropiat, dar sincer,  sa “isi arunce un ochii” pe el! Fiind prima data cand va parcurge textul, va putea identifica cu mai mare usurinta orice greseala, fie ea o eroare de exprimare sau o greseala gramaticala.


Nu ai un CV medical profesionist si nici timpul pentru a redacta unul? Te putem ajuta noi! Trimite-ne un mesaj aici cu subiectul “solicitare CV medical “si iti vom trimite unul  in doar 24h.


Mult succes! 🙂

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment