Cum este sa lucrezi ca asistent medical intr-o sectie de pediatrie

Cum este sa lucrezi ca asistent medical intr-o sectie de pediatrie

Ca asistent medical, de cele mai multe ori iti alegi meseria din pasiune, din iubire pentru oameni si dorinta de a fi un sprijin pentru ei. Fie ca alegi sa lucrezi cu adultii, ori cu copiii, esential este sa te implici si sa oferi tot ce ai mai bun. In experienta mea, eu am lucrat doar cu adultii, insa am avut ocazia sa am si colege care lucrau pe sectia de pediatrie, lucru pe care l-am privit ca pe un act de curaj. Recunosc, mi se pare mult mai dificil sa lucrezi cu copiii, e nevoie de mai multa rabdare, calm si efort psihic.

Pentru ca imi place sa invat constant si ceilalti din jur sunt cel mai bun exemplu, m-am gandit sa le intreb pe colegele mele de pe sectia de pediatrie ce parere au si cum este sa fii in aceasta postura, de asistent medical pentru cei mici.

Georgiana

Initial, am inceput sa lucrez pe sectia de adulti, insa fiind aproape de pediatrie, recunosc, in momentele libere ma „furisam” sa stau cu copiii. Lucrul acesta a fost observat, iar la scurt timp am fost mutata pe sectia de pediatrie, ceea ce mi-a adus o satisfactie enorma, caci este cea mai mare fericire sa lucrezi cu cei mici. La serviciu, nu ai cum sa fii suparat sau incruntat, iar zambetul larg, caldura si atitudinea pozitiva sunt pe primul loc. Recunosc, cand sunt inconjurata de cei mici, sentimentul de compasiune si apropiere este mai mare, iar licarirea din privire si jovialitatea unui copil vindecat este cel mai frumos sentiment. Personal, ma consider norocoasa sa am aceasta profesie, si ca pot sa am parte zilnic de bucurii nemarginite.

Maria

Sunt de parere ca prin prisma profesiei, este esential sa manifestam empatie, atat fata de pacient, cat si fata de apartinatori, fara a uita latura umana a oricarui act medical. In pediatrie, ca asistenti medicali, facem tot ce putem ca sa ii inveselim pe copii. Este vital sa ne apropiem atat de ei, cat si de parinti, pentru ca in pediatrie este foarte important si psihicul mamei. Aceasta meserie este una foarte frumoasa, dar necesita multa seriozitate si daruire. Spre deosebire de adulti, a lucra cu copiii este putin mai greu, necesitand o atentie sporita, dar si rezistenta psihica.

Liana

A lucra pe pediatrie iti ofera o satisfactie profesionala aparte. Copiii sunt cele mai sincere fiinte, iar simplul fapt de le reda din nou zambetul pe buze te face sa te simti un om mai bun. Experienta mea este doar pe pediatrie si nu m-as vedea lucrand pe o alta ramura. Am fost intrebata de multe ori daca nu imi este mila sa intep copiii, insa depinde cum privesti lucrurile. Sa te educi pe tine, ca asistent medical, sa ai in minte constant ca ii ajuti si le faci un bine, caci in cele din urma rezultatul final este cel care conteaza. Fiecare copil iti va multumi intr-un mod diferit, si pot sa asigur pe orice asistent medical care doreste sa imbratiseze aceasta profesie ca nu va simti niciodata regrete ca a luat decizia gresita.

In concluzie, indiferent de specialitatea aleasa, calitati precum comunicarea, empatia, rabdarea si profesionalismul sunt de baza. Sa fii consecvent, sa iti doresti sa fii cel mai bun si sa pui suflet in tot ceea ce faci te ajuta sa faci diferenta ca asistent medical!

Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri pentru asistenti medicali, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

Despre Autor

Madalina Huzum

Pasionata de nutritie, in prezent redactor si recruiter in echipa Medijobs, impartasesc cu drag din experienta pe care am acumulat-o in aproape doi ani de practica ca asistent medical generalist!

Facebook Comment