Esti asistent medical si ai nevoie de credite EMC? Iata la ce publicatii medicale de specialitate te poti abona in 2019!

Esti asistent medical si ai nevoie de credite EMC? Iata la ce publicatii medicale de specialitate te poti abona in 2019!

Daca lucrezi ca asistent medical generalist sau de farmacie, stii deja ca pentru exercitarea profesiei si pentru avizul anual de libera practica medicala (ALP) ai nevoie de un cumul de 30 de puncte (credite EMC) anual, obtinute  fie din participarea la conferinte medicale, cursuri online de formare medicala continua si abonamente la publicatii cu continut relevant medical.

Trebuie insa sa fi atent si sa urmaresti website-ul OAMGMAMR (Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania), unde iti sunt specificate publicatiile care sunt acreditate ca furnizori de puncte EMC.

Citeste aici despre Programul National de Puncte EMC pentru 2019. 

Conform  OAMGMAMR, normele de creditare a formelor de Educatie Medicala Continua  specifica ca numarul maxim de credite acumulate din abonamentele la publicatii ce poate fi luat in considerare la calculul numarului total de credite anual este de 14 credite EMC.  De asemenea, pentru aprobarea normelor de creditare a formelor de educatie medicala continua, numarul de credite se acorda doar pentru abonamentele aferente intregului an calendaristic

Revistele creditate de OAMGMAMR si ale caror politici de pret le poti urmari pe site-urile aferente sunt:

Ars Medica – 9 credite

De peste 12 ani, Ars Medica este editata si publicata de catre asistenti medicali pentru asistenti medicali, sub egida OAMGMAMR. Fiecare numar al revistei aduce in atentia cititorilor sai cele mai noi si utile informatii despre exercitarea profesiei, studii si cercetari profesionale, legislatie medicala, interviuri si stiri internationale din domeniul medical.

Health (Medfarm) – 5 credite revista + 4 credite chestionarele de evaluare a cunostintelor

Este proiect editorial dedicat medicilor, farmacistilor si asistentilor ce contribuie la dezvoltarea sistemului sanitar prin promovarea evenimentelor si noutatilor din lumea medicala, a modificarilor legislative, oferind oportunitati pentru cabinete, farmacii, clinici si pacienti deopotriva.

Medic.ro (medichub.ro) – 5 credite

MedicHub este destinatia online a lumii medicale, locul care informeaza si aduce impreuna profesionistii din sanatate din Romania. MedicHub sustine educatia medicala continua prin continut de specialitate, faciliteaza colaborarea prin instrumente dedicate si te ajuta sa castigi timp, oferind raspunsurile de care ai nevoie intr-un singur loc.

Farmacist.ro – 5 credite

Farmacist.ro este cea mai cunoscuta publicatie dedicata farmacistilor si asistentilor de farmacie, dar si medicilor din Romania.

Ginecologia.ro – 5 credite

Lansata in 2013, revista “Ginecologia.ro” este dedicata ginecologilor, obstetricienilor, moaselor si asistentilor medicali din Romania

Viata Medicala – 5 credite

Viata Medicala este saptamanalul profesional, social si cultural al personalului medical din Romania, de peste 30 de ani pe piata media.

Paliatia – 5 credite

Revista on-line, infiintata in anul 2008, cu aparitie trimestriala si care publica subiecte din domeniul ingrijirilor paliative.

Medicina Scolara si Universitara – 5 credite

Revista de medicina scolara si universitara este o revista cu acces liber, publicand articole stiintifice originale, referate generale, prezentari de caz, dar si puncte de vedere pe probleme medicale, legislatie, educatie pentru sanatate, raportari statistice, cu accent deosebit pe studiile interdisciplinare.

Medica Academica – 5 credite

Medica Academica se adreseaza profesionistilor din sistemul de sanatate iar afirmatiile din materialele publicate in revista sunt exclusiv responsabilitatea autorilor si nu reprezinta un punct de vedere al institutiilor in care lucreaza acestia.

Galenus – 5 credite

Publicatie de informare medico-farmaceutica. Revista Galenus este un suport de comunicare media, dedicat medicilor si farmacistilor.

Pharma points – 5 credite

Revista ce publica noutati pentru profesionistii din industria farmaceutica, cu suplimente de legislatie, reguli si norme de buna practica farmaceutica dedicat farmacistilor.

Despre Autor

Magda Purice

Sunt acel gen de om care scrie cu dorul de a fi asistent medical macar pentru o zi iar cand vine ziua aceea, ar face orice sa se intoarca la masa de scris. Educata ca jurnalist, instruita ca asistent medical, sunt mereu in preajma cuvintelor si a oamenilor.

Facebook Comment