Coaching pentru liderii domeniului medical

Coaching pentru liderii domeniului medical

Leadership

Ca lucrurile sa fie simple si clare inca de la inceput, trebuie spus ca leadership-ul nu este despre gestionarea complexitatii chestiunilor sau a multitudinii deciziilor ci despre viziunea de ansamblu si alinierea celorlalti la ea. Leadership-ul inseamna puterea de a inspira entuziasmul si forta ce pune in practica o idee.

Despre liderii lumii medicale se spun multe. Unii cred ca exista, altii ca nu.

Se intampla, insa, sa intalnim medici care fac diferenta intr-un mod aparent inexplicabil.

Am avut onoarea sa cunosc un medic celebru, caruia ii port un mare respect, cu o cariera impresionanta si intens trudita, care imi marturisea ca in acel moment al vietii sale se intreba cat de bun leader este si cum ar putea invata sa fie mai bun.

Cuvintele lui au avut un puternic impact, dandu-mi seama cat de fireasca este intrebarea si cat de rara.

 

Leadership & Medicina

Peste tot in medicina exista sefi, responsabili, coordonatori. De echipa, de departament, de clinica sau de spital. Toti acestia au datoria si privilegiul de a-i inspira pe cei de langa ei sa construiasca impreuna ceva.

Cati o fac sau cat de bine o fac? Mi-ar placea sa stiu.

Ce stiu, insa, este ca exista mereu loc de bine.

Stiu ca exista medici a caror viziune implica servicii medicale de calitate, livrate rapid, eficient si responsabil, cu toata empatia fata de pacient si suferinta lui.

 

De ce este nevoie de medici lideri?

Pentru a face fata mai bine provocarilor lumii in care traim.

Pentru ca este nevoie de oameni cu viziune si curaj care sa inspire lumea medicala sa se adapteze noilor patologii, noilor traume, tehnologiei in ametitoare dezvoltare si, mai ales, societatii viitorului.

 

Unde & Cum

Astfel de leaderi ai domeniului medial, a caror prezenta face diferenta, sunt intens cautati si doriti.

Foarte putini, insa, se gandesc sa-i creeze.

De fapt sa-i formeze oferindu-le sansa sa capete si sa exerseze niste skill-uri de care au nevoie.

Este suficienta uneori doar incurajarea de a se descoperi, de a deveni mai performanti in aceasta pozitie si de a avea curajul asumarii unui impact asupra celor din jur.

Sedinte de coaching, workshopuri, carti, trainiguri focusate, sunt doar cateva modalitati de face un pas mai aproape spre potentialul de leader al fiecaruia.

Lipsa de timp ramane motivul cel mai uzitat dar, in realitate, vorbim de neincrederea in idee sau in demers. De lipsa de experienta si de acel proverbial “merge si asa”.

Tine de fiecare unitate medicala in parte sa inteleag si sa aleaga propria cale. Propriul mod de a face lucruri si, de ce nu, propria poveste.

Un vaccin ramane un vaccin indiferent de cine il administreaza. Dar se intampla uneori ca unii dintre noi (pacientii) sa aiba parte de o  experienta frumoasa si poate chiar si de o poveste.

Iar altii doar de o intepatura.

Diferenta o face felul in care medicul respectiv a inteles si a ales sa se alinieze viziunii si ideii de preventie, cu avantajele si limitele ei, cu certitudinile si necunoscutele ei.  Dar mai ales cu bucuria ca se poate.

Inspiratia de a face parte din ceva mai presus decat tine, dar la care sa poti contribui in fiecare zi, este esentiala. E motivatia ce vine nu doar de la omul din tine, dar si de la liderul si mentorul tau.

 

Investeste in leadership autentic

Medicul de care va povesteam cateva paragrafe mai sus, a avut curajul si modestia de a recunoaste ca vrea si poate sa fie un leader mai bun.  A studiat si a ales programe de coaching pentru o perspectiva noua asupra realitatii din jur dar si a propriei persoane.

A patruns cu mult curaj intr-o alta lume.  Aceea a celor ce se descopera in fiecare zi, a celor care nu cred ca nu pot si sunt smeriti in fata a tot ce descopera ca nu stiu inca. A oamenilor care ispira oameni. In medicina.

 

Daca si clinica/spitalul ta/tau doreste sa investeasca in medicii cu viziune, in oameni care trezesc forta in ceilalti si ii conduc catre succes, urmareste-ne din toamna si vei afla mai multe detalii despre pachetul de servicii de coaching pentru liderii domeniului medical.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment