Ce trebuie sa stii despre Simularea Examenului de Admitere la Medicina

Ce trebuie sa stii despre Simularea Examenului de Admitere la Medicina

Examenul de Admitere la Medicina beneficiaza in fiecare an de o simulare, adresata elevilor de clasa a 12-a, care se pregatesc pentru o cariera in domeniul Medicinei. Acest lucru este posibil datorita studentilor voluntari din cadrul Societatii Studentilor in Medicina din Bucuresti. Pentru a afla mai multe informatii legate de aceasta simulare, l-am rugat pe Adrian Paun, Coordonator al Simularii Examenului de Admitere, sa ne raspunda la cateva intrebari:

  • Cine a luat initiativa si ce presupune acest proiect?
  • “Aflata deja la editia a X-a, Simularea Examenului de Admitere la Facultatea de Medicina a pornit dintr-o nevoie pe care membrii Societatii Studentilor in Medicina din Bucuresti din anul 2010 au reperat-o in randul elevilor de liceu, care se simteau coplesiti de examenul de admitere. Simularea presupune o experienta extrem de apropiata de cea a examenului de admitere atat ca organizare, cat si ca metoda de examinare si de corectura.”
  • De cine este sustinuta Simularea/cine sunt organizatorii?
  • “Simularea este organizata de Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti, reprezentand unul dintre cele mai asteptate proiecte ale noastre, care aduna un numar de aproximativ 500 de voluntari. Pentru ca ne dorim ca experienta simularii sa fie cat mai apropiata de cea a admiterii, avem in acest sens sprijinul Universitatii, atat pentru realizarea subiectelor de catre cadre universitare, cat si pentru suport informatic si electronic. “
  • Care sunt beneficiile elevilor ce vor participa ?
  • “Incurajam toti elevii de liceu care se gandesc sa devina studenti la medicina sa participe la simulare pentru ca vor beneficia de experienta unui examen dificil care ii va ajuta sa se evalueze pana in momentul respectiv si sa le ghideze pregatirea pana in momentul admiterii. Mai mult decat atat, se vor putea evalua comparativ cu cei 3000 de participanti pe care ii vor intalni si la admitere si vor avea parte de surprize pregatite de echipa simularii, menite sa-i ajute sa faca deja cunostinta cu viata de student, de la tururi prin facultate, la concursuri si cursuri de prim ajutor. Fiind editie aniversara, anul acesta ne dorim sa premiem primele 10 punctaje si sa sarbatorim evenimentul impreuna cu participantii si voluntarii, prin organizarea unei petreceri in ziua simularii.”
  • De cate ori se organizeaza simularea? Care este numarul de participanti?
  • “Simularea Examenului de Admitere la Facultatea de Medicina din cadrul UMFCD se organizeaza o singura data anual, in luna mai. Numarul de participanti creste anual, ajungand la peste 2900 la editia anterioara. “
  • Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmareasca un elev pentru a putea participa?
  • “Primul pas este accesarea site-ului simulare.ssmbucharest.ro si citirea regulamentului, unde fiecare pas este explicat. Apoi, participantul trebuie sa-si creeze un cont pe acelasi site, ulterior sa plateasca taxa de participare, fie direct online, prin aplicatia euplatesc.ro, fie prin incarcarea pe site a dovezii de plata, in cazul platii prin transfer bancar (inclusiv internet banking) sau la ghiseul bancii. Procesul de plata va fi validat in termen de 2 saptamani de la incarcarea dovezii de plata, moment in care participantii vor fi directionati catre platforma universitatii, unde trebuie de asemenea sa se inregistreze, dupa care sunt oficial inscrisi la simulare.
  • Pare un proces complicat, insa urmarind pagina de facebook ”Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti” si pagina de instagram @ssmb1875, participantii pot vedea tutorialele si infograficele  pe care le postam regulat pentru a le veni in ajutor.”
  • Ati primit feedback pana acum de la elevi? Daca da, care a fost acesta?
  • “In fiecare an solicitam feedback constructiv din partea participantilor, cu scopul de a ne imbunatati activitatea de fiecare data. Pana acum, feedback-ul general a fost bun si incercam ca toate activitatile organizate pentru participanti imediat dupa finalizarea examenului, sa fie mult mai vizibile pentru ca sunt foarte utile pentru ei.”

Daca doresti sa fii la curent cu oferte de cariera, dar si cu noutatile din domeniul medical, creeaza un cont gratuit pe MEDIjobs aici.

Despre Autor

Raluca Ioana Marin

Studenta la Medicina, anul VI, incerc sa combin utilul cu placutul. Am un "job" full time la facultate si un job part-time, aici la MEDIjobs. Pasiunea pentru scris am descoperit-o de cativa ani si incerc sa o valorific ori de cate ori am ocazia. Chiar daca timpul nu este cel mai bun prieten al meu, prin munca si sacrificii poti reusi ce ti-ai propus.

Facebook Comment