Cariere mai putin obisnuite: de la medicina la celebritate

Cariere mai putin obisnuite: de la medicina la celebritate

Oamenii pot deveni sau se pot naste faimosi, dar asta nu inseamna ca succesul vine automat atasat la celebritate. Cu toate acestea, se pare ca exista oameni pe lumea asta care au pornit in viata intr-o directie si la un moment dat, viata lor a luat un curs de 180 de grade printr-o schimbare abrupta a parcursului de cariere. Sunt de asemenea oameni care au devenit faimosi pentru activitatile lor in zona medicala sau altii care au inceput cu scoala medicala si au ajuns faimosi pe terenul de baschet sau in seriale TV.

Ernesto ”Che” Guevara, Universitatea din Buenos Aires, Argentina

E faimos ca revolutionar de stanga, lider al regimului comunist cubanez si insurgent sud-american. In anul 1948 se inscrie la Facultatea de Medicina din Buenos Aires. In decembrie 1951 incepe o calatorie prin America Latina. In ianuarie 1952 ajunge in Chile, unde descopera mizeria in care traiau minerii din nordul tarii. Ajunge in Peru, in Amazonia, in Columbia si Venezuela. Revine acasa complet schimbat. Descoperise marile inegalitati din America Latina, tragica viata a indienilor, aroganta militarilor. Dupa ce isi ia diploma in medicina (12 iunie 1953) pleaca din nou: Bolivia, Peru, Ecuador, Guatemala. La 27 iunie 1954, presedintele cade victima unui puci militar. Ramane in Guatemala pana in septembrie 1954, apoi pleaca in Mexic, unde la 26 iunie 1955, il intalneste pe Fidel Castro. In aceasta perioada e supranumit ”Che” – Medic si revolutionar.

Mai multe despre legendarul Che Guevara, puteti gasi aici

Lisa Kudrow, actrita, o stii din serialul „”Friends” care a rulat din 1994 pana in 2004 si unde a  interpretat rolul fetei boeme Phoebe.

Actrita americana este de asemenea si scriitor si a mai jucat in seriale precum „Cheers” si in serialul de animatie „The Simpsons”. Fiind fiica unui agent de turism si a unui medic, ea si-a inceput cariera in cu totul alta zona de cariere decat cel al actoriei – a absolvit cursurile colegiului Vesser din New York, cu o specializare nebanuita: in psiho-biologie. Dupa absolvire, Kudrow se intoarce in Los Angeles si urmeaza o cariera in cercetare, alaturi de tatal sau. Cariera sa de actor a inceput dupa ce, inspirata de un prieten de familie, s-a alaturat unui grup de actorie si improvizatie, unde l-a intalnit pe actorul si gazda unor productii TV de succes in SUA – Conan O’Brien si de aici…totul e la TV.

Mai multe despre microbiologie, puteti citi aici  

Dexter Holland, chitara si vocea punk din Offsprings detine un doctorat in biologie moleculara

Solistul trupei punk-rock Offsprings se anunta inca din scoala un elev eminent, fiind si cel mai bun la matematica la liceu. In 1984, gasea matematica la fel de interesanta ca si punk-rock-ul. Urmand apoi cursurile Universitatii Carolinei de Sud, a absolvit si a urmat cursurile de master in biologie moleculara si devenea candidat pentru doctorat in cadrul Laboratorul de Cercetare Oncologica si Proteomica Virala (Laboratory of Viral Oncology and Proteomics Research, Keck School of Medicine).  Odata cu succesul trupei infiintate, Offsprings, a renuntat sa mai urmeze cursurile de doctorat si parea ca a pus capat acestei cariere. In 1995, anticipa ca atunci cand va implini 40 de ani, mai degraba ar fi potrivit ca profesor la universitate decat sa cante. In 2017, Holland obtine totusi doctoratul in biologie moleculara.

Ken Jeong – De la scoala medicala la ”Hangover”

Ken Jeong a urmat cursurile Universitatii Duke si gradul de doctor l-a obtinut la Universitatea din Carolina de Nord. In perioada rezidentiatului, ideea actoriei l-a sedus si s-a mutat in Los Angeles pentru a-si urma pasiunea. S-ar putea sa vi-l amintiti din  seriale si comedii precum, „The Office” „Knocked Up” (2007) si „The Hangover” (2009), renuntand la medicina. Intrebat odata despre cariere si ce e mai greu, sa joace rolul de doctor sau sa fie doctor, Ken Jeong a raspuns razand: „E mult mai greu sa fii doctor, pentru ca, a fi doctor, chiar e nevoie sa te pricepi la asta”

Dr. Phil – Un psiholog care si-a transformat profesia in show TV

Phillip Calvin McGraw e cunoscut mai degraba ca Dr. Phil, dupa show-ul care ii poata numele in SUA. Inainte de a fi celebru, a absolvit cursurile  Midwestern State University in 1975, cu o specializare in psihologie, completata apoi cu un master in psihologie experimentala si un doctorat in psihologie clinica la University of North Texas. Cariera sa ca om de televiziune a inceput cand a fost invitat de Oprah Winfrey in show-ul condus de aceasta la CBS iar cartea sa publicata la putin timp dupa aparitia in acest show, „Strategii de viata”, a devenit un bestseller. Acelasi parcurs l-a avut si celebrul Dr. Oz, care are si el propriul show TV. Mehmet Oz a urmat cursurile Universitatii Pennsylvania si a absolvit in 1986.

Daca doresti sa fii la curent cu oferte de cariera, dar si cu noutatile din domeniul medical, creeaza un cont gratuit pe MEDIjobs aici.

Despre Autor

Magda Purice

Sunt acel gen de om care scrie cu dorul de a fi asistent medical macar pentru o zi iar cand vine ziua aceea, ar face orice sa se intoarca la masa de scris. Educata ca jurnalist, instruita ca asistent medical, sunt mereu in preajma cuvintelor si a oamenilor.

Facebook Comment