Care sunt cele mai bine platite joburi de asistent medical?

Care sunt cele mai bine platite joburi de asistent medical?

Locurile de munca din sistemul de sanatate au parte de cea mai complexa ierarhizare salariala fata de toate celelalte domenii. Pe langa cunostintele si experienta acumulate pe o anumite specialitate, dificultatea interventiilor, dinamica sectiei, riscurile de expunere, nivelul de stres raportat la spontaneitatea deciziilor – sunt factori care conteaza in stabilirea unei anumite grile salariale.

Nu este nimic nou in faptul ca unele specialitati sunt mai bine platite decat altele. Cu totii stim ca in spital un asistent poate castiga un salariu mai mare decat unul dintr-o policlinica. Justificarea vine din faptul ca programul este unul mult mai incarcat, cu ture de noapte si weekend, dar si pentru ca pacientii vin cu patologii grave, uneori in regim de urgenta.

De-a lungul ultimului an am observat o dinamica a cererii de asistenti medicali doar pe anumite specialitati, astfel ca ne-am gandit sa realizam un top 5 cele mai bine platite joburi de asistent medical:

  1. ASISTENT MEDICAL ATI – Chirurgie Cardiovasculara

Exista o cerere foarte mare de asistenti cu experienta minima de 3-5 ani in anestezie, dar si reanimare in domeniul chirurgie cardiovasculare. Spitalele private ofera intre 4500 – 5500 lei net pentru un astfel de post.

 

  1. ASISTENT MEDICAL Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Estetica

Daca iti cauti un job bine platit, dar cu un program normal de 8h de luni pana vineri, o solutie ar fi sa te specializezi in chirurgie plastica. Clinicile private care ofera servicii de infrumusetare si estetica sunt in cautare de asistenti cu experienta de minim 1 an si au oferte extrem de avantajoase care pot depasi 4500 lei net.

 

  1. ASISTENT MEDICAL Terapie Intensiva Neonatala

Pentru sectiile de nou-nascuti se cauta asistenti care, pe langa pregatirea teoretica foarte buna, sa aiba bune soft skill-uri: empatie, grija nemarginita, ocrotire fata de bebelusi etc. Pentru un asistent cu o experienta de peste 5 ani ofertele ajung si la 5000 lei net.

 

  1. ASISTENT MEDICAL Pediatrie

Se spune ca sectia de pediatrie este una dintre cele mai frumoase si vesele, insa nu oricine are puterea sa lucreze alaturi de copiii bolnavi. Asistentii cu experienta de minim 3 ani pe o astfel de sectie sunt extrem de cautati de catre cei din privat, veniturile estimate lunare depasind 5000 lei net.

 

  1. ASISTENT MEDICAL Obstetrica – Ginecologie si Fertilizare in Vitro

In ultimii 10 ani, in zona medicala privata s-au extins clinicile cu profil de fertilizare in vitro. Pentru un astfel de post se cauta asistenti specializati in Obstetrica – Ginecologie, cu experienta minim de 2-3 ani. Aici programul este de luni pana vineri, fara ture de noapte, cu precizarea ca unele interventii de fertilizare pot avea loc si in weekend. Grilele salariale pentru un astfel de post sunt intre 3000 – 3500 lei net.

Daca iti doresti sa afli care sunt responsabilitatile unui asistent medical in functie de specializare, vezi articolele:

Partea 1 (asistent dentar, farmacie) este aici.
Partea a 2-a (radiologie si imagistica, oftalmologie si medicina de urgenta) este aici.
Partea a 3-a (dermatologie, pneumoftiziologie si diabet, boli nutritie si metabolice) este aici.
Partea a 4-a (chirurgie, ginecologie si obstetrica si dializa) este aici. 
Partea a 5-a (pediatrie, terapie intensiva si recuperare medicala) este aici.
Partea a 6-a (igienist, anatomie patologica si medicina de familie) este aici.
Partea a 7-a (medicina interna, medicina de laborator si medicina muncii) este aici.
Partea a 8-a (orl) este aici.

Partea a 9-a (cardiologie) este aici.

Partea a 10-a (institutie de invatamant) este aici.

Partea a 11-a (neonatologie) este aici.

Partea a 12-a (sterilizare) este aici.

 

Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri pentru asistenti medicali, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment