Când vrei să fii un asistent medical bun

Când vrei să fii un asistent medical bun

Desfasurarea unui act medical corect si responsabil este, in primul rand, rezultatul unei munci in echipa in care toate partile implicate reusesc sa-si indeplineasca foarte bine atributiile specifice. Munca fiecaruia este extrem si la fel de importanta, pentru ca fiecare e parte componenta bine definita din rotitele unui sistem.

Care sunt calitatile care fac diferenta intre un asistent medical si un asistent medical bun?

  1. Un tip de personalitate extrovertit: un asistent medical cu astfel de tip comportamental realizeaza un act medical de inalta calitate in compania pacientilor, pentru ca pe ei compania umana ii energizeaza si nu ii oboseste.
  2. Abilitati de comunicare excelente: cand e vorba de comunicare, un asistent medical bun ar trebui sa fie capabil sa-si adapteze discursul verbal in raport cu pacientul. In cadrul fisei postului, cadrele medii intra in contact cu persoane din diverse clase sociale, iar uneori ei trebuie sa comunice cu persoane furioase, stresate sau triste, ceea ce nu face ca lucrurile sa fie chiar usoare.
  3. Sa aiba compasiune: e foarte important ca el sa poata empatiza cu nevoile si suferinta celui din jur, pentru ca fara aceasta abilitate vor deveni frustrati, nervosi si nu vor avea deloc rabdare cu pacientul.
  4. Capacitate de multitasking: ca sa poti face fata la nevoia unei sectii dinamice trebuie sa poti fi capabil sa treci rapid si bine de la o sarcina la alta. Daca acum faci o injectie subcutanata cu anticoagulant, in urmatoarele 2 minute s-ar putea sa fii nevoit sa injectezi adrenalina in cadrul resuscitarii dintr-un stop cardiac.
  5. O memorie foarte buna: un asistent medical foarte bun trebuie sa stie clar momentul in care a administrat medicatia specifica si ce medicatie are fiecare pacient, precum si diverse detalii specifice care tin de evolutia fiecarui caz.
  6. Atentia la detalii: asemenea calitate se poate dovedi salvatoare de vieti in anumite situasii, cand atentia la detalii a unui asistent medical bun poate identifica anumite simptome specifice inainte ca acestea sa poata degenera in situatii de urgenta.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment