Asistent medical debutant. Perspective de viitor partea a2-a

Asistent medical debutant. Perspective de viitor partea a2-a

Momentul absolvirii se apropie cu pasi repezi pentru elevii din anii terminali ai Scolilor Postliceale sau ale unei facultati de profil. Aceste momente pot aduce un nivel mai ridicat de stres deoarece pot fi examenele finale care te solicita si mai este si gandul ca vei termina cursurile si va trebui sa te angajezi. Procesul de angajare al unui asistent medical debutant poate fi unul anevoios daca ne gandim ca in prezent majoritatea clinicilor si/sau spitalelor vor oameni cu experienta, care deja au un bagaj de cunostinte in domeniu. Insa, ce poti face tu, un asistent medical debutant in momentul in care decizi ca este momentul sa iti gasesti un job?

  1. Urmareste ofertele in contul tau din platfirma medijobs.ro!

Cu un cont gratuit in platforma MEDIjobs, poti fi in legatura cu cele mai noi oportunitati pentru asistenti medicali debutanti. Specialistii in recrutare iti prezinta cele mai potrivite oferte pentru tine in functie de asteptarile tale (program de lucru, asteptari financiare si/sau locatia ofertei).

  1.  Fa o lista cu activitatile care iti plac

Te poti gandi ce activitati din perioada de practica ti-au placut cel mai mult. Poate te-ai simtit bine in sectia de pediatrie sau ti-a placut foarte mult sa recoltezi probe biologice. In momentul in care iti pui aceste ganduri pe lista vei vedea ca exista un tipar care te poate indruma in cariera. In acest mod iti poti alege specialitatea pe care ai vrea sa performezi si sa inveti cat mai multe lucruri. Apoi tot ce trebuie sa faci este sa iti canalizezi energia sa cauti un job care corespunde cu asteptarile tale.

  1. Da-ti voie sa inveti

In perioada in care esti in cautare de noi oferte, este esential sa fii atent la lucrurile care au mers bine si la cele care au mers mai putin. Este important sa socializezi cu cat mai multe persoane si sa iti conturezi idei cat mai clare. Poti incepe aceasta invatare prin participarea la cat mai multe interviuri. In acest mod vezi exact ce cauta angajatorii si in ce echipa te poti integra mai bine. Mergi la interviu cu un manager de Hr dintr-o clinica mare, cu unul dintr-o clinica mica sau chiar un cabinet. Doar asa vei sti ce atmosfera ti se potriveste cel mai bine.

Important! Nu refuza atunci cand ti se propune sa participi la cateva zile de proba. Aceasta perioada de proba poate fi “aur” in ceea ce priveste decizia ta finala.

Important!! Nu uita sa mentionezi persoanei cu care sustii interviul ca in prezent esti in perioada de prospectare si ca ai in program mai multe interviuri.  

Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri si noutati din domeniul medical, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment