Digital health: Aplicatii de mobil recomandate specialistilor medicali – Partea 2

Digital health: Aplicatii de mobil recomandate specialistilor medicali – Partea 2

„Cand o sa fiu mare, vreau sa devin medic!” Iti suna cunoscut? Si noi si tu am visat candva, cand eram mici, la medicina. Ne imaginam langa pacient, imbracati in alb, dandu-ne si ultima picatura de energie pentru vindecare. Poate la acea vreme, noi aveam nevoie de ocrotire. Eram fragili si voiam ca aceasta vulnerabilitate sa dispara. Am continuat sa credem in visul nostru, am sperat si am reusit: astazi ne dedicam celorlalti. Tu profesezi cu placere ca medic, lucru pentru care te-ai zbatut si pentru care ai muncit ani buni, iar noi suntem dedicatie tie si tuturor celorlalti medici care au nevoie de schimbare sau regasire intr-un loc nou. Stim ce inseamna timpul liber pentru medici, de aceea, intr-un articol anterior am prezentat 4 aplicatii de mobil recomandate specialistilor medicali. Astazi, tinand cont de nevoile tale, continuam seria recomandarilor. Noi iti propunem cateva aplicatii de mobil din domeniul medical care te vor ajuta pe tine, ca doctor aflat in timpul liber, sa te relaxezi si in acelasi timp sa ramai la curent cu noutatile din domeniul medical.

In medicina, in repetate randuri, timpul liber se imbina cu planul profesional: exista pacienti care te suna si in afara orelor de munca, exista situatii in care esti chemat la spital in cazuri de urgenta sau situatii in care esti nevoit sa trimiti neaparat un raport medical. Altfel spus, inevitabil, in timpul liber tot doctor esti! Din proprie initiativa, poti chiar tu sa iti doresti ca in timpul liber sa faci ceva in plus pentru cariera ta, sa urmaresti filme din aceasta arie, sa citesti carti pentru perfectionare sau sa te documentezi cu privire la noutatile din domeniul medical.

Uite aplicatiile care te vor ajuta in acest sens:

 

  1. PEPID:

Este o aplicatie usor de utilizat, care ofera profesionistilor din domeniul medical o baza de date care cuprinde informatii despre boli, tratamente, analize si medicamente. In cadrul aplicatiei, poti pune intrebari despre anumite simptome la dozele terapeutice, despre efecte secundare sau chiar prognosticuri medicale. Este o aplicatie contra cost, dar poate fi folosita si in varianta gratuita, insa nu integral.

  1. NEJM Knowledge + IM Review:

Este o aplicatie care cuprinde un program de invatare. Aceasta permite evaluarea cunostintelor tale prin intermediul unor exercitii cu variante multiple de raspuns. Aceasta poate fi o modalitate eficienta care sa te ajute la imbunatatirea modului in care iti tratezi pacientii. Iti poti verifica cunostintele prin intermediul acestei aplicatii, iar in acest fel poti sa iti perfectionezi experienta pe care o vei avea cu pacientii.

  1. NEJM This Week:

Este o aplicatie care permite medicilor accesarea articolelor recente din domeniul medical, vizualizarea imaginilor cu afectiunile medicale, ascultarea rezumatelor audio si vizionarea unor filmulete cu proceduri medicale, benefice pentru medici.

  1. Epocrates:

Este o aplicatie cu un impact mare in randul medicilor, existand deja o comunitate  de 1,1 milioane de profesionisti medicali care utilizeaza cu regularitate aplicatia. Aceasta ofera informatii despre ingrijirea pacientilor si despre modul in care tu ca medic poti sa iti cresti productivitatea. Epocrates este o aplicatie gratuita in totalitate.

 

Speram sa iti fie de folos aplicatiile despre care ti-am povestit. Important este sa iti ocupi timpul asa cum iti place si nu uita: sa fii medic si in zilele tale libere este lucrul care te face profesionist!

Daca nu ai inca un cont si vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri, fa-ti un cont gratuit pe MEDIjobs, in doar 5 minute aici.

Sursa articol: https://blog.capterra.com

Despre Autor

Simion Tatiana

Imi place sa cred despre mine ca sunt un bun comunicator, nu datorita felului in care vorbesc, ci datorita felului in care stiu sa ii ascult pe ceilalti!

Facebook Comment