#agendanonmedicala: 10 lucruri de vazut, citit, facut in luna martie

#agendanonmedicala: 10 lucruri de vazut, citit, facut in luna martie

10 recomandari culturale, nonmedicale care sa te tina activ cultural pana la finalul lunii

Social-cultural vorbind, ce iti place sa faci/vezi/asculti /citesti dupa ce pui halatul in cui si parasesti cabinetul medical? Atunci cand inca mai ai energie si nu vrei sa o irosesti stand pe o canapea. Se anunta o luna martie cu flori, fete, filme de vazut, carti de citit, dansuri de dansat.

#deascultat

Jazz in Church // 7 & 10 martie

Luna martie se deschide cu o serie de concerte dedicate pasionatilor de jazz. Douazeci de muzicieni din toate colturile planetei vor performa in Biserica Lutherana Evanghelica din Bucuresti.

#devazut

Girls On Film // 10 martie

Pentru ca ne aflam in luna femeii, trecem pe lista recomandarilor culturale o serie de filme adresate femeilor care s-au remarcat prin personalitatea si activitatea lor. Prima proiectie o prezinta pe femeia fatala, bautoare si fumatoare prodigioasa, poeta avangardista, compozitoarea si graficiana Nina Cassian. „Distanta dintre mine si mine” ruleaza la Cinemateca Eforie.

#devizitat

Sunset over Bucharest // in fiecare vineri

In fiecare vineri seara, usile Muzeului MNAC raman deschise pana mai tarziu, pentru cei care au stat cateva ore peste program. 100% sanse sa descoperi arta contemporana, dar si cum a patruns street art-ul de-a lungul scarilor interioare ale muzeului. Daca tot esti acolo, ia-ti un pahar de vin si urmareste cel mai frumos apus pe care il poti vedea in Bucuresti.

#devazut

Romeo si Julieta, spectacol de balet // 13 martie

Celebra poveste de dragoste este pusa, de data asta, intr-un context artistic de avangarda, actual. Vom vedea niste personaje moderne, inteligente cu o educatie aleasa. Pe scena la Opera Nationala.

#devazut

One World Romania // 15 – 24 martie

Mijlocul lunii martie ne propune un festival adresat drepturilor omului. Tema celei de-a 12-a editii este democratia in Romania si in Europa de Est. Timp de 10 zile vom avea parte de documentare, discutii, workshopuri si dezbateri pe tema principala. Va fi un rezumat al celor 30 de ani, ce am invatat si ce mai ramane de invatat pentru consolidarea unei democratii veritabile.

#devazut

Taximetristii // 22 & 23 martie

Pentru ca taximetria este un subiect intens discutat zilele astea, – legislatia taximetriei, de fapt – iata un film-poveste despre ce experimenteaza doi taximetristi in timpul unei ture de noapte, pe strazile Bucurestiului. Pe scena la Apollo.

#decercetat

Iarmaroc Edu – Metode Alternative de Educatie // 17 martie

O activitate interesanta de weekend pentru parinti si copii. Un context potrivit de a descoperi si compara optiuni alternative de educatie existente pe piata. Organizatorii propun o zona de discutii libere, networking, acces la oferte educationale, ateliere demonstrative, ceva mancare si bauturi prietenoase cu copiii.

#depetrecut

PIUA // 30 & 31 martie

Finalul de luna ne trimite la shopping. Avem un targ alternativ, o intalnire cu prietenii si copiii prietenilor, un weekend intreg de distractie pentru intreaga familie.

#deexperimentat

Curs de jazz dance // in fiecare miercuri

De cand n-ai mai facut ceva pentru prima oara? Ceva care sa fie doar pentru tine? Ceva care sa te deconecteze total de lumea de afara si sa te energizeze la maxim. O clasa de jazz dance ca o supradoza de stamina care sa te tina o saptamana intreaga.

#decitit

Un abonament la Decat o Revista

Daca nu ai pus inca mana pe o revista DOR, e important sa stii ca este o colectie de povesti despre oameni care tine, ca mine, ca noi. Povesti, eseuri, reportaje si portrete despre oameni si momente care transforma, se transforma si ne transforma.

Despre Autor

Diana Chiţu

Curatoare de informații. Organizatoare. Nature lover and part-time dancer. Nu deține obsesii și posesii.

Facebook Comment