7 obiceiuri ale oamenilor increzatori in fortele proprii

7 obiceiuri ale oamenilor increzatori in fortele proprii

Orice persoana isi doreste sa fie cat mai increzatoare in puterile proprii, insa, la fel ca in cazul puterii fizice, trebuie sa depui efort pentru a dobandi, dar si pentru a mentine, aceasta forta interioara.

Fie ca o numesti determinare, auto-motivatie sau tarie de caracter, cercetatorii tind sa fie de acord ca aceasta putere mentala are o pondere mai mare in atingerea succesului decat talentul nativ. Oamenii cu adevarat puternici trebuie sa isi mentina aceasta atitudine si ei fac acest lucru prin o serie de obiceiuri pe care le-au adoptat in viata lor de zi cu zi:

  1. Oamenii puternici sunt echilibrati emotional. Evident, echilibrul nu inseamna sa ai parte doar de experiente pozitive tot timpul, ci sa stii sa mentii tot timpul un balans, un echilibru in absolut tot ceea ce faci. Este foarte important sa nu iti ignori emotiile, dar in acelasi timp sa fii constient de felul in care acestea iti influenteaza actiunile si gandirea.
  2. Oamenii puternici pastreaza intotdeauna o doza optima de optimism. Daca esti prea optimist, in mod sigur te vei expune la dezamagiri, insa daca esti prea pesimist, nu iti vei seta niciodata obiective curajoase. De aceea este important sa faci un mix intre cele doua: pastram energia pozitiva a optimisitilor impreuna cu gandirea la rece a pesimistilor.

  3. Oamenii puternici sunt perseverenti. Odata ce si-au stabilit un obiectiv, acestia vor depune toate eforturile pentru a il atinge. Nu conteaza de cate ori sunt doborati, de fiecare data se vor ridica, stiind ca orice obstacol trebuie privit ca pe o provocare, o oportunitate noua de dezvoltare si crestere.

  4. Oamenii puternici accepta responsabilitatea pentru neajunsurile pe care le au si greselile pe care le fac. Daca nu iti recunosti aceste minusuri, nu ai nicio sansa sa devii mai bun. Multi incearca sa isi ascunda punctele slabe si greselile, dar atunci numai atunci cand le expui si esti sincer cu tine insuti poti cu adevarat sa te dezvolti ca individ.

  5. Oamenii puternici isi organizeaza bine timpul. Pentru ei, acesta este cea mai importanta resursa, singura pe care nu o poti castiga inapoi. De aceea este important sa te concentrezi pe activitatile cu adevarat importante, iar asta inseamna, contrar opiniei populare, sa inveti sa spui nu: nu iesirilor cu oamenii care te fac sa pierzi timp pretios , nu persoanelor toxice si nu activatilor inutile.

  6. Oamenii puternici mental cauta sa se dezvolte personal si profesional. Nu vor fi niciodata multumiti sa stea pe loc. Acestia cauta activ metode prin care pot deveni mai buni in ceea ce fac, isi testeaza limitele dupa care isi propun sa le depaseasca. Atunci cand devii prea confortabil este momentul in care puterea ta mentala scade.

  7. Oamenii puternici nu asteapta rezultate imediate. Ei stiu ca orice castig valoros  pe aceasta lume merita asteptat si isi ghideaza toate actiunile catre acest scop. Nu te lasa descurajat daca rezultatele nu vin rapid, gandeste creativ, fii perseverent si vei fi rasplatit.

“Usor de zis, greu de facut? “. Reciteste punctul 2. 🙂

Mult succes,

Echipa MEDIjobs

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment