5 sfaturi pentru a-ti gasi repede un job dupa rezidentiat

5 sfaturi pentru a-ti gasi repede un job dupa rezidentiat

Chiar daca esti inca medic rezident, nu este niciodata prea devreme sa incepi sa te gandesti la ce urmeaza sa faci dupa terminarea acestei etape. 

Finalizarea rezidentiatului este simultan captivanta, esti liber sa te angajezi unde vrei, sa ai un salariu motivant etc., si in acelasi timp terifianta, pentru ca vei lua decizii fara a fi coordonat de cineva. Dincolo de presiunea de a vedea si trata pacientii si de a pune in practica tot ceea ce ai invatat pana acum, gasirea unui job potrivit va fi solicitanta si stresanta.

In unele cazuri, gasirea unui job dupa rezidentiat poate fi usoara daca pui in aplicare sfaturile celor care au trecut deja prin aceasta etapa.

Iata cinci sfaturi care te vor ajuta sa iti gasesti jobul potrivit si sa usurezi tranzitia de la rezident la medic:

1. Incepe sa cauti din timp

Este indicat sa incepi sa cauti un job stabil inainte de a termina perioada de rezidentiat. Mai mult, poti merge chiar si la interviuri pentru a-ti face o idee cu privire la ofertele disponibile pentru a lua cea mai buna decizie pentru cariera ta. Cauta locuri de munca non-stop. 

In orice caz, nu te astepta ca daca incepi sa cauti un job in iunie, luna urmatoare vei fi angajat. Acest proces poate dura cateva luni, insa totul depinde de cat de devreme incepi sa-ti cauti jobul potrivit.

2. Urmareste un site de recrutare in domeniul medical

Acest lucru poate oferi medicilor o perspectiva larga si ii poate ajuta sa gaseasca joburi care nu au fost inca postate. Medicii si recrutorii pot lucra bine impreuna atunci cand sunt amandoi sinceri, de aceea este bine sa-ti creezi o relatie buna cu astfel de persoane.

Fii deschis si analizeaza cat mai multe oferte de munca pentru a-ti da seama care este cea potrivita pentru tine. Vorbeste cu cat mai multi oameni. Conexiunile sunt foarte importante.

3. Cauta un job care ti se potriveste

Inainte de a aplica pentru locuri de munca, evalueaza ce tip de job se potriveste cel mai bine viziunii tale pentru cariera.

Specialistii spun ca medicii cu spirit antreprenorial ar putea lua in considerare practicarea meseriei intr-un grup mic, autonom, in locul unui sistem spitalicesc mare. Totul depinde de jobul care se potriveste cel mai bine obiectivelor tale.

4. Recunoaste-ti valoarea

Inainte sa accepti un job dupa rezidentiat, analizeaza-te, analizeaza-ti evolutia si capacitatea de a profesa. Abia apoi poti merge la interviu si poti negocia slariul potrivit pregatirii tale. 

Chiar daca esti la inceput, nu accepta primul job care ti se ofera. Fii atent la conditiile de munca, la beneficii si la gradul de evolutie. Experienta in domeniul medical este importanta, dar pregatirea ta din timpul facultatii si al rezidentiatului este semnificativa si iti ofera posibilitatea de a lucra oriunde iti doresti.

5. Fii perseverent

Trebuie sa fii perseverent atunci cand vine vorba de cautarea unui loc de munca. Aminteste-ti ca majoritatea managerilor care angajeaza sunt medici, nu oameni de afaceri. Verifica in continuare oferta de joburi si trimite CV-ul tau. Este indicat chiar sa dai si un telefon dupa cateva zile pentru a te asigura ca ti-au citit CV-ul.

Exista un echilibru intre a fi enervant si a fi perseverent, iar perseverenta este uneori apreciata. Scopul tau este sa obtii jobul dorit cat mai repede dupa finalizarea rezidentiatului, asa ca, fa tot ce poti pentru a-l atinge.

Insa ce este foarte important de stiut, completeaza-ti bine CV-ul inainte de a-l trimite si de a insista pentru obtinerea unui job. Specialistii in recrutare medicala vor dori sa afle nu numai studiile si experienta ta in domeniu, dar si alte abilitati pe care le detii. De aceea este bine sa incluzi in CV orice crezi ca te-ar putea ajuta pentru a obtine jobul.

Citește și: Ghid pas cu pas pentru realizarea celui mai convingător CV

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment