4 subiecte despre care ar trebui sa vorbesti la un interviu de angajare asistent medical

4 subiecte despre care ar trebui sa vorbesti la un interviu de angajare asistent medical


Ai ajuns la interviu, felicitari! Aceasta este dovada unui CV bine structurat, care a captat atentia aganjatorului. Speram ca articolul despre informatiile pe care o persoana din domeniul medical ar trebui sa le includa intr-un CV ti-a fost de folos.

Acum este un alt moment important din procesul de recrutare: intalnirea cu angajatorul fata in fata. Aceasta etapa va concluziona daca vei obtine sau nu job-ul dorit. Panica sau emotiile nu trebuie sa iti descrie starea, stabilitatea si gandirea pozitiva iti vor da un plus necontestat. Pentru un interviu cu final fericit noi iti propunem 4 arii de discutie pe care ar trebui sa le pui in valoare atunci cand esti chemat la un interviu:


1.Vorbeste despre pasiunile tale


Pentru a performa in domeniul medical este necesar sa vorbim despre pasiune. Este foarte important sa ii povestesti angajatorului ce sta la baza alegerii tale pentru medicina. Poate ai un parinte care ti-a transmis dorinta lui continua de a ajuta oamenii. O alta varianta poate fi grija ta pentru cei din jur, bucuria pe care o vezi pe chipul pacientilor dupa un lung tratament. Bineinteles ca fiecare are propria inspiratie pentru acest job, cele doua variante fiind situatii ipotetice. Fiind la un interviu pentru un job de asistent medical, este indicat sa vorbesti in prima faza despre pasiunea despre domeniu insa se mai pot adauga si altele (cititul, practicarea diferitelor sporturi, gatitul, etc). Este de retinut ca trebuie sa prezinti  aceste interese intr-o nota serioasa si sa  incerci sa fii cat mai sincer deoarece minciuna te poate depuncta drastic.


2. Vorbeste despre experienta ta


Acest lucru este considerat de mare interes atunci cand vorbim despre o noua angajare. Este logic ca angajatorul sa fie interesat de experientele tale trecute si ce poti aduce nou prin munca ta. Fii deschis/a sa vorbesti despre situatii concrete, cu exemple cat mai relevante care sa sublinieze ca esti cu adevarat un om calificat pentru functia respectiva.


3. Vorbeste despre calitatile tale


Nu este un lucru gresit sa vorbesti despre ceea ce te defineste cel mai bine. In cadrul unui interviu probabil vei fi intrebat despre calitatile tale. Nu uita ca este apreciat un discurs sincer care sa prezinte lucruri adevarate. Cea mai potrivita abordare in acest sens este sa folosesti situatiile concrete. De exemplu, in momentul in care spui ca esti o persoana atenta la detalii, exemplifica cu o situatie in care ai dovedit acest lucru.


4. Vorbeste despre valorile care te definesc


Cu totii avem convingeri despre ce este bine si mai putin bine in interactiunile de zi cu zi. Intr-o discutie tip interviu, tu poti folosi acest lucru in favoarea ta. De exemplu, daca tu pui mare accent pe respect si pe modul in care ceilalti se raporteaza la tine si tu la ei, iti poate aduce un plus. In domeniul medical, respectul mai ales pentru pacienti este un fapt necesar si apreciat. Acesta este un mod de a lega o relatie sanatoasa cu pacietul tau, raportarea ta fiind una justa, dezvolti o conexiune bazata pe incredere. Un alt exemplu in acest sens poate fi referirea la integritate si cum percepi actiunile imorale. Nu uita, toate aceste exemple au o plus valoare daca sunt prezentate alaturi de exemple concrete care sa le sustina.

Acestea sunt doar cateva exemple despre tipuri de abordari in discutie care pot pune in evidenta cine esti si de ce meriti job-ul respectiv. Retine ca atitudinea este foarte importanta si pastreaza o nota optimista.

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment