3 strategii necesare in “arsenalul” tau de recrutare personal medical

3 strategii necesare in “arsenalul” tau de recrutare personal medical

Cei mai buni candidati din domeniul medical pot fi extrem de curtati de catre multe companii simultan – asadar, un angajator trebuie sa se evidentieze pe piata muncii prin modalitati cat mai speciale, pentru a se asigura ca atrage candidati bine pregatiti. Daca esti specialist in recrutare personal medical, ne-am gandit sa iti propunem trei strategii eficiente de recrutare (si absolut necesare!) pentru compania ta.

1. Organizeaza un eveniment de networking

In prezent, majoritatea profesionistilor din recrutare se bazeaza pe mediul online pentru a lua legatura cu noi candidati. Un mod placut de a cunoaste potentiali viitori angajati, fie ca acestia sunt activi sau pasivi in cautarea unui loc de munca, poate fi in cadrul unui eveniment pe care firma ta il organizeaza, avand ca scop mai degraba socializarea, decat recrutarea in sine. Poti cauta un partener cu care sa organizezi evenimentul, precum o asociatie sau firma de recrutare specializata pe domeniul medical, care sa te ajute la organizare. Fa o lista de activitati placute pe care sa le implementezi la eveniment. Ofera-le invitatilor tai o experienta interesanta, pentru ca acestia sa o asocieze cu compaia ta.

2. Realizeaza un blog al companiei

Asa cum povesteam si in alte articole anterioare, candidatii intotdeauna cauta sa se informeze cat mai mult despre clinica ta, inainte de a veni la o prima intalnire. Daca nu ai facut-o deja, poate fi o idee buna sa incepi un blog al clinicii, pentru a impartasi diverse cazuri si experiente ale colegilor tai. Promovarea articolelor de pe blog poate fi amplificata prin intermediul unei pagini de facebook dedicata clinicii tale. Roaga-i pe angajatii clinicii sa se implice si sa impartaseasca povestile lor de cariera pe blog. Acesta poate fi un mod autentic de a arata potentialilor candidati ce beneficii pot avea daca ar lucra in clinica ta. Totodata, un blog ti-ar putea aduce un alt beneficiu important – pacienti mai multi.

3. Lucreaza cu presa

Ia povestile de succes din clinica ta si impartaseste-le cu presa! Daca ati lansat in premiera o noua procedura, ati adus un aparat medical de ultima generatie, unic in tara sau daca ati facut o investitie importanta, contactati jurnalistii care au scris recent despre povesti similare. De asemenea, in cazul in care echipa din clinica ta se implica in diverse cauze sociale sau evenimente caritabile, poti cere sprijinul presei pentru a promova mai departe initiativele clinicii tale – de regula, candidatii apreciaza angajatorii care se implica in viata si bunastarea comunitatii in care activeaza.

Evenimente, articole de blog, articolele in presa pot fi instrumente foarte utile in procesul de recrutare personal medical; ce e important de retinut: acestea te pot ajuta in diferentierea clinicii tale fata de ceilalti angajatori din piata intr-un mod autentic, care poate ilustra foarte bine valorile companiei tale.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment