3 motive pentru care nu reusesti sa obtii o oferta de angajare

3 motive pentru care nu reusesti sa obtii o oferta de angajare

Ce doare mai tare ca un refuz? Sa fii refuzat de mai multe ori.

Sa auzi mereu ca nu esti potrivit pentru un post, oricare ar fi motivele, este destul de neplacut – si, dupa mai multe refuzuri, va trebui sa incepi sa te intrebi unde zace, de fapt, problema.

O idee buna, chiar daca poate nu iti va fi comod, este sa vezi daca tu esti persoana care face ceva gresit. Partea buna este ca exista anumite semne care iti pot da de inteles atunci cand ai facut ceva gresit si nu ai reusit sa obtii o oferta de angajare. Noi iti prezentam cele trei situatii in care te-ai putea bloca si trei solutii pentru acestea:

Niciodata nu reusesti sa treci de ultimul interviu

Aceasta este o situatie care genereaza multe frustrari. Totusi, printre toate frustrarile, suntem siguri ca ti-ai dat seama ca poate faci ceva gresit. Cu siguranta ai reusit sa impresionezi persoanele cu care ai tinut pana acum legatura in sirul de discutii sau interviuri preliminare, de aceea ai si ajuns la cel final. De ce nu reusesti tocmai in momentul cel mai important sa il convingi de calitatile tale pe cel din fata ta?

De obicei, cand ajungi la ultimul interviu, mai concurezi pe postul respectiv cu inca unul sau doi candidati. In acest stadiu, experienta ta profesionala si potrivirea ta cu postul respectiv au fost deja validate. Asadar, ce conteaza cel mai mult este felul in care intelegi responsabilitatile pe post, precum si valorile companiei si ale echipei cu care ar trebui sa lucrezi. In momentul in care nu treci de ultimul interviu, cel mai probabil nu esti compatibil cu unul dintre aceste trei lucruri.

Ce poti face? Noi te sfatuim ca, inaintea fiecarui interviu final, sa iti faci temele si sa afli cat mai multe informatii despre companie. Citeste cat mai multe articole despre potentialul tau angajator, pune intrebari relevante recruiter-ului sau persoanelor cu care te intalnesti la interviurile preliminare despre care vor fi responsabilitatile tale, fa un efort sa intelegi valorile companiei si sa iti dai seama cat de bine te vei integra. Nu in ultimul rand, nu uita sa te pui in valoare in timpul interviului – povesteste toate detaliile relevante despre experienta ta, despre provocarile pe care le-ai intalnit si solutiile pe care le-ai gasit.

Niciodata nu reusesti sa treci de interviul telefonic

Cu siguranta ai un CV bine facut, deoarece primesti telefoane de la recruiter care sunt dornici sa afle povestea ta si sa te propuna pentru un post disponibil. Si totusi, nu ajungi mai departe la o discutie fata-in-fata cu angajatorul. Ce se intampla?

Este evident ca experienta ta profesionala si competentele tale atrag atentia si sunt suficient de relevante incat sa fii sunat, asadar ai despre ce vorbi! S-ar putea ca problema sa fie, de fapt, la felul in care iti spui povestea. Daca pe hartie, pare ca esti candidatul potrivit, insa la telefon recruiter-ul are nevoie sa scoata informatia cu clestele de la tine, inseamna ca nu reusesti sa te pui in evidenta corespunzator. Roaga un prieten sa te ajute si sa joace rolul unui recruiter care doreste sa afle mai multe despre experienta ta profesionala si reusitele tale de pana acum.  Gandeste-te la cele mai importamte lucruri pe care un specialist in recrutare ar trebui sa le stie despre cariera ta si scrie-le pe o foaie de hartie. In acest mod, ti se vor intipari mai bine in minte si iti vei aminti sa le mentionezi in momentul in care esti sunat.

Nimeni nu te suna sa iti prezinte o oferta de angajare

In aceasta situatie, asigura-te ca ai un CV si un profil de candidat suficient de interesant – acestea doua reprezinta primul contact pe care recruiter-ul il are cu tine. In momentul in care iti vei face cont pe MEDIjobs, asigura-te ca treci toate informatiile din campurile care iti contureaza profilul profesional. Nu omite campurile “Experienta” si “Educatie” deoarece toti recruiterii se orienteaza catre aceste informatii in momentul in care decid sa contacteze un potential candidat. De asemenea, cand a fost ultima oara cand ti-ai actualizat CV-ul? Afla aici cum sa faci o adevarata “curatenie de primavara a CV-ului tau” si fii pregatit sa il trimiti atunci cand un recruiter ti-l cere.

Nu uita ca ai nevoie de rabdare si perseverenta in drumul sinuos al gasirii unui job potrivit. Daca ai fost refuzat, nu te descuraja ci incearca sa analizezi motivele refuzului si orienteaza-te catre solutii – mai ales cand problema s-ar putea sa fie la tine. Mult succes si hai, capul sus!

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment