3 metode prin care puteti evolua de la stadiul de asistent dentar

3 metode prin care puteti evolua de la stadiul de asistent dentar

Ocupati un post de asistent dentar si vreti sa evoluati profesional? Cea mai mare provocare pe care o veti avea este sa aflati care sunt oportunitatile si ce vi s-ar potrivi cel mai bine. Inainte de a lua o decizie, este bine sa analizati care sunt cerintele si beneficiile ocuparii unui alt post.

Iata cateva repere cheie si oportunitati educationale de luat in considerare, daca va doriti sa evoluati de la stadiul de asistent dentar:

1. Extinderea studiilor in domeniu

Incepeti prin a va face o lista cu posibile cursuri si studii pe care le puteti urma pentru a evolua in acest domeniu. 

Daca iubiti pacientii, va place sa ajutati oamenii si sa promovati bunastarea, aceasta meserie este esentiala si nu trebuie sa va indepartati prea mult de ceea ce sunteti in acest moment. Exista o gama larga de indatoriri pe care le au asistentii dentari, iar oportunitatile de crestere in functie pot include atat promovarea ca asistent sef, cat si perfectionarea si obtinerea diplomelor pentru a ajunge chiar si medic stomatolog.

Extinderea functiilor pe care le puteti indeplini ca asistent dentar este o modalitate excelenta de a va asuma mai multe responsabilitati si de a va evidentia in cadrul clinicii in care lucrati. 

Pentru imbunatatirea carierei va puteti indrepta atentia spre oportunitatea de a deveni specialist in igienizare dentara, functie care vine cu multe avantaje, inclusiv o salarizare sporita si o flexibilitate a programului. Pentru a face acest lucru, insa, va trebui sa obtineti cel putin diploma de asociat in igiena dentara si sa completati examinarile de autorizare specifice.

Rolul cel mai avansat in cadrul unei practici stomatologice este de a deveni medic stomatolog, iar acest lucru necesita un angajament educational substantial. Toti medicii stomatologi trebuie sa aiba o diploma de absolvire a unei facultati de medicina dentara. Unii aleg, de asemenea, sa continue educatia profesionala prin completarea unui program de rezidentiat intr-o specialitate stomatologica. 

O ultima pozitie in cadrul unei practici stomatologice este ocupata de tehnicianul dentar. Pentru a deveni un tehnician dentar, va trebui, in general, sa primiti instruirea la locul de munca. De asemenea, va trebui sa urmati cursuri speciale si chiar o facultate de profil pentru a ocupa o astfel de functie.

2. Deveniti propriul angajat

Daca obiectivele profesionale va indeparteaza de scaunul dentar, exista oportunitati de crestere a carierei in acest domeniu. 

Daca v-ati gandit ca cel mai bine ar fi sa va deschideti propriul cabinet stomatologic trebuie sa stiti ca numai un medic stomatolog cu diploma si certificare poate face acest lucru. Rolul de manager de cabinet stomatologic variaza mult de la cabinet la cabinet, dar, in general, include gestionarea indatoririlor de contabilitate si resurse umane si mentinerea functionarii acestuia fara probleme. 

Va puteti crea propria asociatie a asistentilor dentari sau va puteti alatura uneia existente. Predarea asistentei dentare este o modalitate plina de satisfactii prin care puteti impartasi experienta pe care o aveti celor care sunt la inceput de drum.

3. Schimbarea sectiei

Un asistent dentar este la baza asistent generalist cu experienta in acest domeniu. Faptul ca nu exista o anumita specializare care ar putea sa va limiteze evolutia este foarte important pentru aceasta profesie. 

Daca va doriti sa evoluati sau daca nu mai sunteti incantata de aceasta functie, puteti incepe sa va faceti experienta pe o sectie care va ofera mai multe beneficii si posibilitatea de a evolua rapid. Tot ce trebuie sa faceti este sa analizati bine activitatile fiecareia in parte si sa o alegeti pe cea care vi se potriveste cel mai bine.

Pentru a va construi cariera pe care v-o doriti este esential sa nu omiteti nici o etapa necesara in evolutia profesionala de la stadiul de asistent dentar.

Alegeti sa evoluati. Va fi una dintre cele mai bune decizii profesionale pe care le-ati luat vreodata.

Citeste si: Conditii necesare pentru a deveni asistent sef pe o sectie

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment